MOSDER Yönetim Kurulu Baskani Balci: "Mobilya sektörü için özel zaman dilimine yaklastik"Gökhan Yildiz- "Dügün sektörü dedigimizde yaklasik 200 milyar dolarlik bir pazardan bahsediyoruz"

MOSDER Yönetim Kurulu Baskani Balci: "Mobilya sektörü için özel zaman dilimine yaklastik"Gökhan Yildiz- "Dügün sektörü dedigimizde yaklasik 200 milyar dolarlik bir pazardan bahsediyoruz"

ISTANBUL (AA) - Türkiye Mobilya Sanayicileri Dernegi (MOSDER) Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Balci, "Mobilya sektörü için özel bir zaman dilimine yaklasmis bulunuyoruz. Bu dönemde yurt içi pazarda talebin artacagini ve piyasanin hareketlenecegini öngörüyoruz." ifadelerini kullandi.

MOSDER'den yapilan açiklamada görüslerine yer verilen Balci, dügün ve yaz döneminin mobilya sektörü için verimli geçtigine belirtti.

Balci, sunlari kaydetti:

"Dügün sektörü dedigimizde yaklasik 200 milyar dolarlik bir pazardan bahsediyoruz. Elbette bu sektörün içerisinde mobilya da büyük bir paya sahip. Bu yil 600 bin çiftin evlenmesinin öngörüldügü düsünülecek olursa sektörün büyüklügü kendini kolayca gösterecektir. Bunun yaninda dikkat çekilmesi gereken bir diger nokta ise; yaz ve bahçe mobilyalari sektörünün de hareketlenecegi bir döneme girmis oldugumuz. Havalarin isinmasiyla birlikte baslayacak olan deniz, kum, günes sezonu yazliklarda farkli arayislara ve mobilya alisverislerine kapi aralayacak."

Türkiye ekonomisinin gücü olan mobilya sektörünü zirveye tasimak, dünya çapinda bir marka haline getirmek için çalismalarina devam ettiklerini belirten Balci, mobilya sektörünün önemli ve degerli oyuncularini semsiyesi altinda bulunduran MOSDER, 15 yildir faaliyetlerine devam ettigini açikladi.

Balci, "2023 yilinin yaz ve dügün sezonunun gelmesiyle birlikte tüm üyelerimizin satislarinda bir artis görülmesini ve yurt içi pazarin hareketlenmesini bekliyoruz. Bu dönemde koltuk takimlarindan, tv ünitelerine, yatak odasi takimlarindan, bahçe setlerine kadar pek çok mobilya türüne talebin artacagini ve arzin da buna göre sekillenecegini biliyoruz." ifadelerini kullandi.