MHP Genel Baskani Bahçeli, MYK-MDK sonrasi basin toplantisi düzenledi: (2)Baris Gündogan,Esin Isik- "(CHP'li Tanrikulu'nun TSK'ya yönelik iddialari) PKK'ya sözcülük yapan bir suçluya hazineden maas verilmesi skandaldir, günahtir, alan için de haramdir. Hukuk ve demokrasinin kurallari eksiksiz isletilerek bu çürümüsün milletvekilligi düsürülmeli, mahkeme yolu ardina kadar açilmalidir" - "Terörle mücadele sirasinda yaralanip da mevzuat hükümleri çerçevesinde yeterli sartlari saglayamadigi iddia ed

MHP Genel Baskani Bahçeli, MYK-MDK sonrasi basin toplantisi düzenledi: (2)Baris Gündogan,Esin Isik- "(CHP'li Tanrikulu'nun TSK'ya yönelik iddialari) PKK'ya sözcülük yapan bir suçluya hazineden maas verilmesi skandaldir, günahtir, alan için de haramdir. Hukuk ve demokrasinin kurallari eksiksiz isletilerek bu çürümüsün milletvekilligi düsürülmeli, mahkeme yolu ardina kadar açilmalidir"
- "Terörle mücadele sirasinda yaralanip da mevzuat hükümleri çerçevesinde yeterli sartlari saglayamadigi iddia ed

ANKARA (AA) - MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, CHP Diyarbakir Milletvekili Sezgin Tanrikulu'nun Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) ile ilgili iddialarina iliskin, "PKK'ya sözcülük yapan bir suçluya hazineden maas verilmesi skandaldir, günahtir, alan için de haramdir. Hukuk ve demokrasinin kurallari eksiksiz isletilerek bu çürümüsün milletvekilligi düsürülmeli, mahkeme yolu ardina kadar açilmalidir." dedi.

Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) toplantisi sonrasinda düzenledigi basin toplantisinda, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

"2024'e Dogru, Diyar Diyar Anadolu" temasiyla yerel seçimlere heves ve heyecanla hazirlandiklarini belirten Bahçeli, Türkiye'nin zaman kaybetmeye, oyalanmaya, hizla akan hayat ve hadiselerin gerisinde kalmaya tahammülü olmadigini söyledi.

MHP olarak ne yaptiklarinin, nereye ulasacaklarinin bilincinde olduklarini vurgulayan Bahçeli, "Ayni zamanda 17 Mart 2024 tarihinde bir sölen havasinda yapmayi kararlastirdigimiz 14'ncü Olagan Büyük Kurultayimizla dügümlenecek demokratik süreçte, il ve ilçe kongrelerimizi disiplin, demokratik olgunluk, sagduyu, sükunet, kardeslik ve yüksek bir katilim esliginde gerçeklestiriyoruz. Cumhuriyetin yeni yüzyilini omuzlayacak kadrolarimizla ve Cumhur Ittifaki olarak yepyeni projelerimizle gücümüze güç katacagimiza inaniyoruz." dedi.

MHP'nin, arkasinda milletin olmadigi hiçbir iliski ve irtibat aginin, hiçbir fikri, siyasi tez ya da önermenin içinde bugüne kadar olmadigini, bundan sonra da olmasinin düsünülemeyecegini vurgulayan Bahçeli, sanal ve sahte gündemleri ellerinin tersiyle iterek, tuzaklari birer birer bozarak, korkuluklari teker teker yikarak önlerine baktiklarini dile getirdi.

"Türkiye'nin her meselesi bizim de meselemizdir." diyen Bahçeli, söyle konustu:

"Ne Türkiye gündeminin ne de dünyadaki gelismelerin arkasindan yorgun ve yilgin sekilde kosacak kadar aciz ve çaresiz degiliz, bugüne kadar da olmadik. Her an yenilenerek, her zaman tetikte ve uyanik durarak hadiseleri omurgasindan yakaliyor, gündemin bir adim ilerisinde bulunuyoruz. Siyasetimizi halkin somut sorunlarina, günlük, geçimlik ve gelecek bazli gerçeklerine göre yapiyoruz. Bizim sirça kösklerle isimiz olmaz, olmayacaktir. Birileri gibi fildisi kulelerinde sefa sürmemiz, keyif çatmamiz, çikar hesabi yapmamiz, günü kurtarmaya tevessül etmemiz, kulislerin oyuncagi olmamiz akil kari olmadigi gibi mümkün de degildir."

9 Eylül'de Fas’ta meydan gelen deprem ile 10 Eylül'den bu yana Libya'yi etkisi altina alan, özellikle bu ülkenin dogu kiyilarinda agir felaketlere neden olan Daniel Kasirgasi nedeniyle hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralilara da sifa dileyen Bahçeli, Türkiye'nin, dogal afetlerin pençesinde kivranan Fas ve Libya'ya her türlü insani yardimi sevk ederek kanayan yaralarin sarilmasina destek verdigini animsatti.

Bahçeli, "Tipki tahil koridorunun tekrar açilmasinda gösterilen duyarlilikta sahit olundugu gibi, nerede bir mazlum ve zorda kalan varsa Türkiye oradadir." dedi.

6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras Pazarcik ve Elbistan merkezli depremlere de deginen Devlet Bahçeli, "Hakikaten de yasadigimiz afetin vahim sonuçlari ortaya çikmis, 11 ilimizi her yönden tesir altina almistir. Çok sükür geride kalan yaklasik 7,5 aylik zaman diliminde devlet tüm gücüyle deprem bölgesine nüfuz etmis, nihayet depremzede vatandaslarimizin aç ve açikta kalmamasi saglanmistir. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki depreme dayanikli konutlarin insasi hizla devam etmekte, güvenli konutlarin hak sahiplerine kisa süre içinde teslimi konusunda takdir ve tebrik edilecek bir gayret sergilenmektedir." diye konustu.

- "Gaziligin yara orani, yara yüzdesi, yara derecesi olmaz"

19 Eylül Gaziler Günü'nü de kutlayan Bahçeli, sunlari söyledi:

"Elbette sehit ve gazilerimize çok sey borçluyuz. Gazilerimiz, bagimsizligimiza ve tarihi varligimiza esaret zinciri vurmak isteyen düsman odaklara iman gücüyle direnen ve karsi çikan kahramanlarimizdir. Onlari göz ardi etmek, ihmale kurban vermek asla dogru degildir. Gaziler bizim göz nurumuz, gurur nisanemizdir. Bu kapsamda terörle mücadele esnasinda yaralanan, fakat gazi sayilmayan kahraman kardeslerimizin haklarini vermek, gazilik ünvaniyla taltif etmek boynumuzun borcudur. Gaziligin yara orani, yara yüzdesi, yara derecesi olmaz, olmamalidir. Gazi, gazidir, baskaca bir tasnife yer ve gerek yoktur. Terörle mücadele sirasinda yaralanip da mevzuat hükümleri çerçevesinde yeterli sartlari saglayamadigi iddia edilen gazilerimizin agirlasan magduriyetleri derhal çözülmelidir. Çözümün adresi ise TBMM'dir."

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun "Bu Meclis Gazi Meclis degildir." sözünü hatirlatan ve tepki gösteren Bahçeli, "TBMM gazi bir Meclis’tir. Aksini iddia eden Kiliçdaroglu gafil ve art niyetlidir. Meclisimiz 15 Temmuz gecesi tepesinden atilan bombalar altinda bu serefli ünvana ikinci kez layik olmustur." degerlendirmesini yapti.

CHP'nin demokrasi mantigiyla PKK-FETÖ'nün demokrasi retoriginin üst üste örtüstügünü ifade eden Bahçeli, bugünkü CHP'nin, 100 yil önceki CHP'yle en küçük baginin ve en ufak benzerliginin kalmadigini söyledi. Bahçeli, "Mahalli idareler seçimlerine kimin hangi sartlar altinda girecegi, 81 ilde hangi partilerin seçime kendi adaylariyla katilip katilmayacagi bizim meselemiz degildir. Böylesi bir merakimiz yoktur. Biz Cumhur Ittifaki'nin sasmaz ahlakina, saglam dogasina, zamanlar üstü siyasi misyonuna ve ülkeye karsiliksiz hizmet askinin derin manasina bakiyor, buna uygun hareket ediyoruz." dedi.

- "CHP milletvekili, Türk Silahli Kuvvetlerine iftira atmistir"

16 Eylül'de Irak'in kuzeyindeki Hakurk ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit edilen terör hedeflerinin isabetle imha edildigini hatirlatan Bahçeli, terörist neredeyse Türkiye'nin mesru hedefinin de orasi oldugunu bildirdi.

Bahçeli, "Artik hiçbir yer, hiçbir in, hiçbir magara, hiçbir siginak ve barinak bölücü terör örgütü için güvenli degildir. Çogulcu ihanetin kökü kazinacaktir." ifadesini kullandi.

Devlet Bahçeli, söyle devam etti:

"Terörle mücadelenin basari çitasi yükseldikçe terör seviciler çilgina dönmektedir. Hiçbir Türk ve Türkiye düsmani için müsamaha olamayacaktir. Bilhassa PKK/YPG'nin isbirlikçi kitlesinden olan potansiyel bir terörist, üstelik CHP milletvekili, Türk Silahli Kuvvetlerine iftira atmistir. Günlerdir sabirla ve disimi sikarak gelismeleri takip ettim. Kim ne söyledi veya ne söyleyecek ona baktim. Günü ve saati geldiginde konusmak, tarafimizi ve tavrimizi göstermek için beklemeye koyuldum. Iste o gün bugündür. Türk Silahli Kuvvetlerine saldiran bu alçak ve asagilik sözde milletvekilinin agzi düsman agzidir, aidiyeti Kandil magaralaridir. Vatandaslarimizi helikopterden atan, köyleri yakan asker Türk askeri degildir. Böyle bir hadise de vuku bulmamistir. Bu dil terör dili, bölücü örgüt ezberi, husumet ve hiyanet tebligidir. CHP yönetiminin kendi partisinde bulunan bu satilmis PKK'liya lazim gelen cezayi vermekten imtina etmesi, basit ve caydirici olmaktan uzak tutumu adi konulmamis bir agiz ve akil birligine delalettir.

Türk milletinin medariiftihari Türk Silahli Kuvvetlerine bühtanla satasmak ve saldirmak, serefini kaybetmis vatansizlarin, kimligini iki paralik etmis bayraksizlarin harcidir. Ne vatansizlarin ne de bayraksizlarin Türkiye Büyük Millet Meclisinde yeri yoktur. PKK'ya sözcülük yapan bir suçluya hazineden maas verilmesi skandaldir, günahtir, alan için de haramdir. Hukuk ve demokrasinin kurallari eksiksiz isletilerek bu çürümüsün milletvekilligi düsürülmeli, mahkeme yolu ardina kadar açilmalidir."

HDP'yle ilgili açilan kapatma davasinin da hala sürüncemede oldugunu aktaran Devlet Bahçeli, bu durumu haksizlik, hukuksuzluk ve Türk milletine saygisizlik olarak degerlendirdi.

Bahçeli, sözlerini söyle sürdürdü:

"Anayasa Mahkemesinin yolu yol degildir, tarafi adaletin ve milli varligin yani hiç degildir. Terörizmin kilit tasi, siyasi damari, ikmal merkezi, terörist devsirme mekaniginin ana arteri HDP'nin ve devami niteligindeki Yesil Sol Parti'nin bir gün bile faaliyet içinde olmasi zillettir, rezalettir. Sormak lazimdir ki, Anayasa Mahkemesi neyi bekliyor? Nasil bir delil istiyor? Hükmü açiklamak için daha neyin olmasini planliyor? Yargitay Cumhuriyet Bassavciliginin açtigi davada, hazirladigi iddianamede eksik birakilan ne vardir da Anayasa Mahkemesi bunca zamandir hukuki süreci agirdan almaktadir? Böylesi bir kepazeligi hukukun üstünlügüyle, hukuk devleti ilkesiyle açiklamak mümkün müdür? Yargitay Cumhuriyet Bassavciliginin da yetki ve sorumluluklarini güçlendirerek Türkiye Cumhuriyeti Bassavciligi adiyla yeni bastan kurumsal organizasyonun yapilmasi beklentimiz ve görüsümüzdür."

Ardisik ve çok yönlü süreçlerin zorlu tarih patikasinda mesafe aldigi bir dönemden geçtiklerini belirten Bahçeli, sunlari kaydetti:

"9-10 Eylül 2023 tarihlerinde Yeni Delhi'de yapilan G-20 Zirvesi'nden sonra yayimlanan Liderler Bildirgesi'nde günümüzün savas çagi olmamasi vurgulansa da bunun sadece bir temenniden ibaret kaldigi malumlarinizdir. Sebepler degismeden sonuçlar üzerinde konusmak ve kafa yormak faydasizdir. G-20 Sonuç Bildirgesi'nde iyi niyet mesaji veren ülkelerin ve bu ülkelerin liderlerinin dünyanin bugünkü hazin ve alacakaranlik manzarasindan dogrudan sorumlu olduklari tartismasizdir. Dünyadaki hiçbir gelisme zirve bildirilerinde yer bulan iyimser ve yapici söz ve vaatlerle bagdasmamaktadir.

Afrika Birligi'nin G-20'nin daimi üye statüsü almasi müspet bir gelisme olsa da diger alanlarda ve sorun basliklarinda anlamli, doyurucu ve kayda deger pek bir ilerleme saglandigindan bahsetmek zordur. Türkiye'nin G-20 Zirvesi'nde en iyi sekilde temsil edilmistir. En basta Kiliçdaroglu olmak üzere, ülkemizin itibarinin ve egemenlik haklarinin basi dik bir sekilde temsilinden rahatsiz olanlarin önce hangi çevrelerin tesir ve telkini altinda olduklarini gözden geçirmeleri tutarli bir davranis olacaktir."

- Sorulari yanitladi

Açiklamalarinin ardindan gazetecilerin sorularini yanitlayan Bahçeli, "AB'nin, Azerbaycan'a Karabag'da baslattigi anti terör operasyonunu durdurmasi yönündeki çagrisini nasil degerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Azerbaycan yüreginin geregini yerine getirmistir ve ne yapmak istiyorsa yapmistir. Avrupa Birligi'ne söz düsmez. Önce onlar Fransa'ya baksin, Almanya'ya baksin, Avrupa Birligi kökten kendisine baksin." karsiligini verdi.

"Mahalli idareler seçiminde Cumhur Ittifaki olarak ortak aday olacak mi, öyle bir çalisma var mi?" sorusunu Bahçeli, "Cumhur Ittifaki anlayisi içerisinde 81 ilde, 922 ilçede, 30 büyüksehir belediyesinde ve 6 Subat depreminde felaket gören illerimizde masaya oturacagiz. Cumhur Ittifaki olarak Türkiye'nin gelecegi için en dogru karari verme suuruyla ortak hareket edecegiz. Cumhur ittifakinda biriz, beraberiz ve yarin da beraber olacagiz." diye yanitladi.

Bahçeli, "MYK toplantinizda AK Parti ile MHP'nin birlikte çalismasi için bir talimatiniz oldu mu?" sorusu üzerine sunlari söyledi:

"7 Ekim 2023 tarihinde AK Parti'nin kongresi vardir, büyük kongresi. O kongreden sonra zannediyorum belediye seçimleri üzerinde çalismalari hizlandiracaklardir. Biz Cumhur Ittifaki ruhuyla hareket ettigimizi ilke olarak benimsedigimiz için hem kadrolarimizla hem ilçelerin illerin durumlariyla, alinan oylarla, neyimiz varsa masamizin üstünde ve bununla ilgili de iki arkadasimizi görevlendirmis bulunuyoruz. Seçim ve Hukuk Islerinden Sorumlu degerli dava arkadasimiz Feti Bey ve Mahalli Idarelerden Sorumlu Sadir Durmaz Bey. Simdilik iki konu üzerinde çalisma yapacak yetkili olan arkadaslarimizdir. Kendileri ihtiyaç hissettigi takdirde, baskanlik divaninda, degerli MYK üyesi arkadaslarimizdan da kendilerine çalisma arkadasi bulabilirler."

- "Istegim Kemal Kiliçdaroglu'nu üzmesinler"

Bahçeli, CHP Grup Baskani Özgür Özel'in genel baskan adayligi animsatilarak, konusmasindaki "tavsan aday" ifadesinin belirtilmesi üzerine, su degerlendirmede bulundu:

"6'li masanin 1,5 yili askin çalisma düzeni ve her aksam yedikleri yemegin menüsü hakkinda bilgi sahibi degiliz. Ne konustular, ne yaptilar, onlari bilemiyorum. Bildigim tek bir gerçek var, 6'li masa kendilerinin tartismasi ile Sayin Kemal Kiliçdaroglu'nu cumhurbaskani adayi gösterme arzusu tasimislardir. Mevcutlarin içerisinde de 6'li masanin en yetkilisi, en fazla oyu alan, Türkiye Cumhuriyeti Meclisinde temsil kabiliyeti yüksek olan kisi Kemal Kiliçdaroglu'dur. Istegim Kemal Kiliçdaroglu'nu üzmesinler."

- "Komsuya verilecek ev olmadigi anlasilmistir"

"IYI Parti'ye 'komsu olalim' çagrisinda bulunmustunuz. Bu çagriniz hala geçerli mi?" sorusuna ise Bahçeli, "Mahalle'de komsuya verilecek ev olmadigi anlasilmistir." yanitini verdi.

(Bitti)