Konteyner kentteki depremzedelere günlük 2 bin bardak kahve ikram ediliyorIlhami Erkiliç,Yunus Hocaoglu

Konteyner kentteki depremzedelere günlük 2 bin bardak kahve ikram ediliyorIlhami Erkiliç,Yunus Hocaoglu

MALATYA (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin yikima neden oldugu Malatya'da, konteyner kentlerde yasayan depremzedelere günlük yaklasik 2 bin bardak ücretsiz kahve ikram ediliyor.

"Asrin felaketi" olarak nitelenen depremlerde evlerini kaybeden ve Battalgazi ilçesindeki Teknokent Geçici Konaklama Merkezi'ndeki konteyner kente yerlestirilen depremzedeler, burada devletin sagladigi imkanlarla yasamini sürdürüyor.

Sivil toplum kuruluslari ve hayirseverlerin de desteklerinin devam ettigi konteyner kentte, "Kahve Dünyasi" markasi da konuslandirdigi ikram aracinda günlük yaklasik 2 bin bardak ücretsiz kahve dagitiyor.

Firmanin stant sorumlusu Serap Çoban, AA muhabirine, Malatya'daki bir alisveris merkezinde çalistigini belirterek, depremlerden sonra konteyner kentte yerlestirilen depremzedelere her gün kahve ikraminda bulunduklarini söyledi.

Depremlerden Malatya halkinin çok etkilendigini ve yaralari sarmak için herkesin seferber oldugunu anlatan Çoban, "Kahve kültürünü animsatmak için böyle uygulama yaptik. Depremlerin ilk günlerinden sonra sirketimiz her bölgede kahve ikram araçlariyla insanlara hizmet veriyor. Net rakam vermek mümkün degil, bazen rakam degisebiliyor, her pakette 40 bardak kahve var, günlük yaklasik 40-50 paket ikramda ediyoruz. Yani ortalama günlük 2 bin bardak ikramda bulunuyoruz." diye konustu.

Konteyner kentte kalan depremzede Aysel Kaya, depremlerin ardindan bir süre çadirda kaldiklarini ve daha sonra konteyner evlere geçtiklerini belirterek, burada tüm ihtiyaçlarinin karsilandigini ifade etti.

Malatya'daki depremlerde esinin üzerine olan çok sayidaki evin yikildigini anlatan Kaya, firmasi yetkilileri ve personellerine ikramlardan dolayi tesekkür etti.