Köln Uluslararasi Mobilya Fuari'na Türkiye'den 60 firma katildiMesut Zeyrek- Dünya mobilya sektöründeki son yeniliklerin sergilendigi fuar 7 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek

Köln Uluslararasi Mobilya Fuari'na Türkiye'den 60 firma katildiMesut Zeyrek- Dünya mobilya sektöründeki son yeniliklerin sergilendigi fuar 7 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek

KÖLN (AA) - Dünyanin en büyük mobilya fuarlarindan biri olan Uluslararasi Mobilya Fuari (IMM), Almanya'nin Köln kentinde kapilarini açti.

Fuara, bu yil 139 ülkeden 1200'den fazla firma katiliyor. Türkiye, fuarda 60 firmayla temsil ediliyor.

Yaklasik 245 bin metrekare alana kurulan fuar, 5 bölümden olusuyor.

Fuarda koltuk takimlari, oturma odasi, yatak odasi, banyo mobilyalari, çocuk odasi ürünleri, ev tekstili, duvar kaplamalari, aydinlatma, elektronik mutfak esyasi, aksesuar ve dekorasyon ürünlerinin en yeni modelleri sergileniyor.

- Türk firmalari gelecekten ümitli

Bir firmanin CEO'su Gökalp Bahçeli, mobilya ve yatak özelinde Türkiye'nin dünyada iyi bir mesafe kaydettigini belirterek, gelecekten ümitli olduklarini söyledi.

Henüz dünyada olunmasi gereken yerde olmadiklarini belirten Bahçeli, "Özgün tasarimlarimizi gelistirmemiz ve tasarimcilarin arkasinda durmamiz lazim. Biz bu yil özgün ve yeni tasarimlarimizla fuara geldik, her sene de bunu yapmaya çalisiyoruz." dedi.

Bir firmanin dis ticaret direktörü Arif Emre Ölmeztoprak da Türk mobilya sektörünün ihracati her yil artiran bir sektör oldugunu belirterek, "Ayrica ihracatimiz ithalatimizdan daha fazla oldugu için mobilya sektörü ülkemize döviz kazandiran bir sektör. Bu alanda desteklenmesi gereken sektörlerden birisidir.

Buraya katilim sektörümüz için önemli çünkü gelecekte birçok uluslararasi noktaya ulasmak istiyoruz. Kalitede, dizaynda ve ulasabilir oldukça dünyanin birçok noktasinda markalarimiz var olacaktir." ifadelerini kullandi.

Dünya mobilya sektöründeki son yeniliklerin sergilendigi fuar, 7 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.