Akfen Yenilenebilir Enerji'nin halka arzina 76 milyar liralik rekor talep geldiZeynep Beyza Kiliç

Akfen Yenilenebilir Enerji'nin halka arzina 76 milyar liralik rekor talep geldiZeynep Beyza Kiliç

ANKARA (AA) - Akfen Yenilenebilir Enerji'nin halka arzinda tüm yatirimci kategorilerinden toplam 76 milyar 213 milyon 831 bin 346 lira 80 kurusluk talep toplandi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Garanti BBVA Yatirim'in konsorsiyum liderligini üstlendigi halka arz sürecinde 8-9-10 Mart'ta yerel ve yabanci sirketlerden talep toplandi.

Akfen Yenilenebilir Enerji'nin yüzde 33,5'lik payinin halka açilmasi için talep toplama sürecinde tüm yatirimci kategorilerinden toplam 76 milyar 213 milyon 831 bin 346 lira 80 kurusluk talep alindi. Bu rakam, 3 milyar 335 milyon 632 bin 889 lira halka arz büyüklügünün 22,84 kati oldu.

Sirketin son yillarin en büyük halka arzlarindan birine imza attigi belirtilen açiklamada, "Akfen Yenilenebilir Enerji halka arzinda yurt içi bireysel yatirimcilara tahsis edilen paylara 91,1 kati, Akfen Grubu çalisanlarina tahsis edilen paylara 1,4 kati, yurt içi kurumsal yatirimcilara tahsis edilen paylara 18 kati ve yurt disi kurumsal yatirimcilara tahsis edilen paylara ise 1,9 kati talep geldi." ifadelerine yer verildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Kayril Karabeyoglu, yogun yatirimci ilgisinden memnun olduklarini belirterek, "Güçlü finansal tablolari ile tamami yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarindan üretim yapan, Türkiye’nin çesitli cografi bölgelerine dagilmis genç ve temiz enerji portföyümüze yerli ve yabanci yatirimcinin ilgisi çok büyük oldu. Son yillarin en büyük hakla arzlarindan birisine imza atmaktan dolayi gururluyuz. Ülkemizin ve sirketimizin gelecegine duyulan güvenin bir göstergesi olarak kabul ettigimiz bu ilgi için yatirimcilara tesekkür ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu.