Is Bankasi, Vodafone Red Enerji çözümü ile KOBI'lere katki sagliyorGökhan Yildiz- Banka, portföyünde yer alan 200 KOBI müsterisine, 12 ay boyunca enerji tüketimlerinde tasarruf elde ederken karbon emisyonlarini azaltmalarini saglayacaklari Vodafone Business Red Enerji çözümünü sunacak

Is Bankasi, Vodafone Red Enerji çözümü ile KOBI'lere katki sagliyorGökhan Yildiz- Banka, portföyünde yer alan 200 KOBI müsterisine, 12 ay boyunca enerji tüketimlerinde tasarruf elde ederken karbon emisyonlarini azaltmalarini saglayacaklari Vodafone Business Red Enerji çözümünü sunacak

ISTANBUL (AA) - Is Bankasi, KOBI müsterilerinin enerji tüketimlerinde tasarruf etmelerine Vodafone Business’in Red Enerji çözümü ile katki sagliyor.

Vodafone'dan yapilan açiklamaya göre, isletmelerin dijitallesmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone Business, ihtiyaca yönelik gelistirdigi dijital çözümleriyle isletmelere verimlilik ve tasarruf imkani sunuyor.

Bu çerçevede Is Bankasi da kredilendirme ilkelerine uygun, çevreci kredileri kullanacak müsterilerine Vodafone IoT Teknoloji Tabanli Enerji Verimliligi Hizmet Paketi'ni sunacak.

KOBI'lerin enerji verimliligi saglayarak karbon ayak izlerini azaltmalarina ve ayni zamanda maliyetlerini düsürmelerine olanak veren çevreci kredi ürünleri ile teknolojik çözümleri bir arada sunan Vodafone Business Red Enerji IoT Hizmet Alim Projesi kapsaminda, çevreci kredi ürünlerinden en az birini kullanacak olan, banka portföyünde yer alan 200 KOBI müsterisine 12 ay boyunca bu hizmetin sunulmasi hedefleniyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Özlem Kestioglu, isletmelerin; enerji tüketimini anlik olarak dogru bir sekilde raporlayip kontrol etmek, enerji tüketimini dogru kaynak yönetimi yaparak azaltmak ve uzaktan havalandirma, aydinlatma gibi donanimlarin kontrolünü gerçeklestirmek gibi ihtiyaçlari bulundugunu aktardi.

Kestioglu, sunlari kaydetti:

"Elektrik tüketimini yüzde 30'a kadar azaltan Red Enerji çözümümüz ile elektrik tüketen cihazlarin enerji takibini ve makineler arasi karsilastirmali raporlamalari yapabiliyorsunuz. Makinelerin enerji tüketimini uzaktan izleyebiliyor, geçmise yönelik tüketimi görebiliyorsunuz. Ayrica, klimalari uzaktan kontrol ederek istenen dereceye otomatik ayarlayabiliyor, iç-dis aydinlatmalari tek tusla uzaktan yönetebiliyorsunuz. Reaktif enerji takibi ve alarm sistemleri ile istenmeyen tüketimlerin de önüne geçebiliyorsunuz. Bu teknolojiyi Is Bankasi ile birlikte KOBI’lerde daha da yayginlastirmaktan ötürü çok mutluyuz."

- "KOBI'lerin yesil dönüsümüne katkida bulunmayi amaçliyoruz"

Is Bankasi KOBI ve Isletme Bankaciligi Pazarlama Bölüm Müdürü Özge Küllah Kurtulus da sürdürülebilirlik kapsaminda farkindalik olusturarak ortak gelecege katki saglayan aksiyonlar aldiklarini ve bu yaklasimi somut çiktilara dönüstürdüklerini bildirdi.

Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari'na katki saglamak ve Is Bankasi'nin sorumlu bankacilik ilkeleri dogrultusunda, düsük karbon ekonomisine geçiste bankacilik sektörüne düsen önemli rolün bilinciyle yenilenebilir enerji, enerji ve kaynak verimliligi projelerine finansman destegini artirdiklarini belirten Kurtulus, su bilgileri verdi:

"Bu alandaki ürün ve hizmet çesitliligimizi stratejik is birlikleri ile genisletiyoruz. Vodafone Business'in Red Enerji çözümü sayesinde firmalarin fabrika veya üretim tesislerindeki enerji tüketim verilerini tek bir platform üzerinden izlemeleri ve kontrol edebilmelerine yönelik KOBI müsterilerimize enerji tüketimlerinde tasarruf saglayabilecekleri Vodafone IoT Teknoloji Tabanli Enerji Verimliligi Hizmet Paketi sunarak verimli dönüsüm hareketini baslatiyor ve KOBI'lerin yesil dönüsümüne katkida bulunmayi amaçliyoruz."