Is Bankasi Tarim Ihtisas Subelerini yayginlastiriyorFurkan Gençoglu- Türkiye Is Bankasi Genel Müdür Yardimcisi Izlem Erdem:- "Tarim Ihtisas Subelerimizle çiftçilerimiz için teknolojiyi, finansi ve tarimi bir araya getirerek çok daha verimli bir sekilde çok daha fazla ürün elde etmelerini hedefliyor, teknolojiyle yapilacak yenilenmenin finansman destegini en uygun biçimde saglayacak çözümleri üretiyoruz"
ISTANBUL (AA) - Is Bankasi, Türkiye'de sürdürülebilir tarimsal üretime katki saglamak amaciyla teknolojiyi, tarimi ve finansi bir araya getirdigi Tarim Ihtisas Subelerini yayginlastiriyor.
Is Bankasi'ndan yapilan açiklamaya göre, ilkini geçen yilin haziran ayinda Manisa Saruhanli’da çiftçilerle bulusturan bankanin, degisik illerde bulunan 24 subesi, çiftçilere sürdürülebilir tarim alaninda yenilikçi çözümler sunmak üzere Tarim Ihtisas Subesi olarak hizmet veriyor.
Deprem felaketlerinin ardindan genis kapsamli bir afet yardim paketi sunan Is Bankasi, depremlerden en çok etkilenen bazi illerdeki Tarim Ihtisas Subeleri ile ülkenin tarimsal hacminde önemli bir yere sahip olan bölgedeki çiftçilere, tarim üreticilerine destek sunarak tarimin yeniden canlanmasina da katki saglamis olacak.
Açiklamada görüslerine yer verilen Türkiye Is Bankasi Genel Müdür Yardimcisi Izlem Erdem, son yillarda yasanan salgin, Rusya-Ukrayna Savasi ve deprem felaketleri gibi beklenmedik durumlar sonrasinda gidada kendi kendine yeterli olmanin, tarimin sürdürülebilirliginin öneminin daha net bir sekilde anlasildigini ifade etti.
Tarimsal üretimin olmadigi bir yerde gida yetersizligi riskiyle karsi karsiya kalinabilecegini belirten Erdem, tarimin, tasidigi yasamsal öneminin ve pek çok sanayi dalinin önemli girdi ihtiyaçlarini karsilamasinin yaninda dis ticaret açisindan da son derece önemli oldugunu vurguladi.
Erdem, sürdürülebilir ve gelismis bir tarim sektörünün ülke için milli bir mesele oldugunu bildirerek, sunlari kaydetti:
“Potansiyelimizi en iyi sekilde kullanarak sürdürülebilir tarim politikalariyla hem ülkemizi kendi kendine yeter hale getirebilir hem de ihracat yoluyla ekonomiye katki sunabiliriz. Bu da ancak ülkemizdeki üreticinin, çiftçinin desteklenmesi, yenilikçi tarim uygulamalarini kullanarak girdi maliyetlerini düsürüp verimliliklerini artirmalariyla mümkün olur. Biz bu konuya, tarimi stratejik önceliklerimiz arasina alacak kadar önem veriyoruz. Buradaki yaklasimimiz sadece kredi vermekten ibaret degil. Dünyadaki yenilikçi teknolojilerle, uygulamalarla çiftçilerimizi bulusturacak bir güce, etkilesime ihtiyaç oldugunun farkindayiz. Tarim Ihtisas Subelerimizle çiftçilerimiz için teknolojiyi, finansi ve tarimi bir araya getirerek çok daha verimli bir sekilde çok daha fazla ürün elde etmelerini hedefliyor, teknolojiyle yapilacak yenilenmenin finansman destegini en uygun biçimde saglayacak çözümleri üretiyoruz.”
Tarim Ihtisas Subeleri'nin, çiftçilerin tarimdaki öncü, yenilikçi uygulamalarla ve bunlari tatbik edenlerle bulusabilecegi bir çerçevede tasarlandigini aktaran Erdem, burada tarim konusunda uzmanlasmis isimlerin, tarim teknoloji girisimlerinin, akademisyenlerin ve sektörde önemli islere imza atanlarin üreticilerle bulusarak bilgi ve deneyimlerini paylasacaklari etkinlikler de düzenleyeceklerini aktardi.
Erdem, tarim sektörüne verilecek her türlü destegin deprem felaketlerinden etkilenen bölgedeki çiftçiler açisindan da büyük önem tasidigini vurgulayarak, Türkiye'deki tarim alanlarinin yüzde 16’sinin bu bölgede bulundugunu, tarimsal üretim degerinde de yörenin yüzde 20’lik paya sahip oldugunu belirtti.
Deprem felaketlerinden etkilenen ve geçim kaynagi tarim ve hayvancilik olan birçok kisinin bölgeyi terk etmek zorunda kaldigini hatirlatan Erdem, bölgenin yeniden kalkinmasini saglamak için etkili tarim politikalarinin izlenmesi ve sürdürülebilir bir üretim ortaminin olusturulmasi için yol haritasi niteliginde çalismalar yapilmasi gerektigini ifade etti.