Içisleri Bakani Soylu, seçimde 321 olayin yasandigini açikladi:Kaan Bozdogan,Rabia Düzgün- "Geçen seçimlerde toplam 356 seçim olayi yasandi, bütün seçim olayi. Bu seçimlerde 321 seçim olayi yasandi. Yani bütün Türkiye'de daha az olayli, daha sakin ve mutedil bir seçim geçti. Bu vesileyle de tüm siyasi organlara, milletimize, özellikle güvenlik güçlerimize tesekkür ederim" - "Bu demokrasi ve hukuk bayragi Türkiye Yüzyili'nin en önemli bayragi olarak dalgalanacaktir. Bu seçimin diger seçimlerden f

Içisleri Bakani Soylu, seçimde 321 olayin yasandigini açikladi:Kaan Bozdogan,Rabia Düzgün- "Geçen seçimlerde toplam 356 seçim olayi yasandi, bütün seçim olayi. Bu seçimlerde 321 seçim olayi yasandi. Yani bütün Türkiye'de daha az olayli, daha sakin ve mutedil bir seçim geçti. Bu vesileyle de tüm siyasi organlara, milletimize, özellikle güvenlik güçlerimize tesekkür ederim"
- "Bu demokrasi ve hukuk bayragi Türkiye Yüzyili'nin en önemli bayragi olarak dalgalanacaktir. Bu seçimin diger seçimlerden f

ISTANBUL (AA) - Içisleri Bakani Süleyman Soylu, 14 Mayis'ta gerçeklesen Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi sürecinde ülke genelinde seçimlerle ilgili 321 olayin yasandigini söyledi.

Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti'den Istanbul milletvekili seçilen ve 14 Mayis seçimlerinin ardindan tesekkür ziyaretinin ilkini partisinin Esenler Ilçe Baskanligina gerçeklestiren Soylu, Cumhur Ittifaki'nin meclis çogunlugunu yakaladigini, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in farkla seçimi önde tamamladigini dile getirdi.

Soylu, Türkiye'yi demokrasi ve hukuk konusunda yargilayanlara milletin sandikta cevap verdigini belirterek, Türkiye'nin 14 Mayis'ta ortaya çikan tablo ile dünya ülkelerine, "Bizim isimize karismayin. Biz, demokrasi ve hukuku en üst seviyede uygulayan ülkeyiz. Siz kendi isinize, kendi hesabiniza bakin." mesajini verdigini anlatti.

AK Parti'ye Istanbul'da en büyük destegi Esenler'in verdigini animsatan Soylu, "Bu demokrasi ve hukuk bayragi Türkiye Yüzyili'nin en önemli bayragi olarak dalgalanacaktir. Bu seçimin diger seçimlerden farki sudur; bu seçim Türkiye Yüzyili'nin baslangiç seçimidir. Her seye ragmen bu millet tam 21 yildir bu ülkeye hizmet eden Sayin Cumhurbaskanimizin arkasinda yekvücut durmus ve Türk demokrasisi hakikaten çok güçlü bir kazanim elde etmistir." ifadesini kullandi.

Soylu, 28 Mayis'taki Cumhurbaskani seçimi için de çalismaya devam edeceklerine vurgu yaparak, 14 Mayis'ta oldugu gibi 28 Mayis'ta da sandiga sahip çikacaklarini kaydetti.

Seçim sirasinda meydan gelen olaylarla ilgili bilgi veren Soylu, "Geçen seçimlerde toplam 356 seçim olayi yasandi, bütün seçim olayi. Bu seçimlerde 321 seçim olayi yasandi. Yani bütün Türkiye'de daha az olayli, daha sakin ve mutedil bir seçim geçti. Bu vesileyle de tüm siyasi organlara, milletimize, özellikle güvenlik güçlerimize tesekkür ederim." dedi.

Programda, kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti'den Istanbul Milletvekili seçilen Rabia Kalender Ilhan, Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu ve AK Parti Esenler Ilçe Baskani Umut Özkan da konusma yapti.