Hentbolda 17 Yas Alti Erkek Milli Takimi'nin Ankara kampi devam ediyorFatih Çakmak

Hentbolda 17 Yas Alti Erkek Milli Takimi'nin Ankara kampi devam ediyorFatih Çakmak

ANKARA (AA) - Hentbol 17 Yas Alti Erkek Milli Takimi, Romanya ve Tunus'ta katilacagi organizasyonlar öncesi kamp çalismalarini Ankara'da sürdürüyor.

Türkiye Hentbol Federasyonundan (THF) yapilan açiklamaya göre milliler, 17 Nisan'da Romanya'da baslayacak hazirlik turnuvasi ile 23 Nisan'da Tunus'ta baslayacak Akdeniz Konfederasyonu Kupasi'nda mücadelede edecek.

Bu kapsamda ay-yildizli ekip, Ankara THF Spor Kompleksi'nde basantrenör Rifat Sahin yönetiminde gerçeklestirilen kampta hazirliklarina devam ediyor.

Sahin, uzun soluklu bir çalisma sürecine girdiklerini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Türkiye genelinde 2006-2007 yas grubu çocuklari izleyerek, antrenörlerinden de görüs alarak 40'ar kisilik gruplarla dört kamp yaptik. Bütün çocuklari hiç ayirmadan degerlendirdik. THF Baskani Ugur Kiliç ve THF Gelisim Direktörü'müz Murat Bilge'nin de istedigi, sadece bu çocuklari seçmek için degil, mümkün oldugunca fazla çocuga ulasmak, hepsine dokunabilmekti. 'Bu olmaz, bu gelemez' demeden, hepsi hakkinda notlar aldik ve yaklasik 70-80 çocukla ayda bir, 25 kisilik gruplarla kamp yaparak devam ediyoruz. Sadece Akdeniz Konfederasyonu Kupasi'na degil, federasyonumuzun da projesi dogrultusunda büyük sampiyonalara, olimpiyatlara hazirlanmak için uzun soluklu bir sürece basladik."

Basantrenör Sahin, kampta çok kapsamli antrenmanlar yaparak çocuklari gelistirmeye çalistiklarini belirterek, "2 Nisan'da Gürcistan Milli Takimi buraya gelecek ve önemli maçlar yapacagiz. Ardindan 17 Nisan'da Romanya'da özel turnuvaya katilacagiz. 23 Nisan'da da Tunus'ta Akdeniz Konfederasyonu Kupasi'na katilacagiz. Bu sistemin dogru olduguna, önde gelen ülkeler gibi basarili olacagimiza inaniyorum." ifadelerini kullandi.