Formula 1 heyecani Tivibu’da devam ediyorAbdulselam Durdak- Avustralya'daki yaris, hafta sonu Tivibu ekranlarindan canli izlenebiliyor

Formula 1 heyecani Tivibu’da devam ediyorAbdulselam Durdak- Avustralya'daki yaris, hafta sonu Tivibu ekranlarindan canli izlenebiliyor

ISTANBUL (AA) - Türk Telekom’un dijital TV platformu Tivibu, dünyanin en çok seyredilen motor sporu organizasyonlarindan Formula 1’de sezonun üçüncü yaris haftasini izleyicilerle bulusturuyor.

Türk Telekom'dan yapilan açiklamaya göre, Arap Yarimadasi’nda düzenlenen ilk iki yarisin ardindan Avustralya’nin Melbourne kentindeki yaris haftasi Tivibu’dan canli izlenebiliyor.

Formula 1 heyecaninda üçüncü antrenman seansi cumartesi günü Türkiye saati ile 04.30’da, siralama turlari ise saat 08.00’de basliyor. Pazar günü ise saat 08.00’de sönecek olan bes kirmizi isik ile sezonun üçüncü yarisi baslayacak. Avustralya GP, Tivibu üzerinden S Sport’tan naklen yayinlanacak.

- Red Bull biraktigi yerden devam ediyor

Geçen iki yarista da podyumun ilk iki basamagini dolduran Red Bull pilotlari çifte sampiyon Max Verstappen ve deneyimli sürücü Sergio Perez, sezona hizli basladi.

2022 sezonunda araçlarda yapilan köklü degisimlerin ardindan bu sezona nispeten daha az degisiklikle baslayan takimlar, Red Bull’un dominasyonuna karsi yeni güncellemeler yapmak için kollari sivamis durumda bulunuyor.

- Aston Martin takimindan alkis toplayan performans

Bahreyn ve Cidde pistlerinde Ferrari istedigini alamazken, sezonun sürpriz takimi Aston Martin’in gösterdigi performans alkis topluyor.

Geçen sezonun sonunda Formula 1’in öne çikan isimlerinden Fernando Alonso’yu takima katan Aston Martin yönetimi, çifte sampiyona yakisir bir araçla podyumda yer ediniyor. Sezonun ilk iki yarisini da üçüncü sirada tamamlayan Fernando Alonso, takim arkadasi Lance Stroll ile Aston Martin’i takimlar siralamasinda ikincilik koltuguna oturtmus durumda bulunuyor.

Formula 1’in 2023 sezonunun üçüncü yarisi Avustralya GP’si ve daha birçok spor içerigi Tivibu’dan yil boyunca yayinlanmaya devam ediyor.