Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Enes Eminoglu, Çankiri'da konustu:Muhammed Kaygin- "KYK yurtlarimizda su anda kapasitemiz 950 bin civarinda Türkiye genelinde. Ögrencilerimizin hiçbiri açikta kalmayacak sekilde bir mücadele içindeyiz"

Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Enes Eminoglu, Çankiri'da konustu:Muhammed Kaygin- "KYK yurtlarimizda su anda kapasitemiz 950 bin civarinda Türkiye genelinde. Ögrencilerimizin hiçbiri açikta kalmayacak sekilde bir mücadele içindeyiz"

ÇANKIRI (AA) - Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Enes Eminoglu, "KYK yurtlarimizda su anda kapasitemiz 950 bin civarinda Türkiye genelinde. Ögrencilerimizin hiçbiri açikta kalmayacak sekilde bir mücadele içindeyiz." dedi.

Çesitli incelemelerde bulunmak üzere Çankiri'ya gelen Eminoglu, Valiligi ziyaret etti.

Vali Mustafa Firat Tasolar tarafindan karsilanan Eminoglu, Valilik Seref Defteri'ni imzaladi.

Eminoglu, daha sonra Çankiri Belediyesi ve AK Parti Il Baskanligini ziyaret etti.

Partililerle bir araya gelen Eminoglu, yaptigi konusmada, yerel seçimlere az bir süre kaldigina isaret etti.

Cumhurbaskanligi seçiminin kritik bir seçim süreci oldugunu, milletin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde yürüme noktasinda karar aldigini ifade eden Eminoglu, "Büyük bir zaferdi, Allah böyle büyük bir zaferi nasip etti. Insallah bu zaferi taçlandirmis olacagiz bu yerel seçimlerde. Önümüzde 6-7 aylik çok kisa bir zaman dilimi kaldi aslinda. 7 Ekim'de büyük kongre var akabinde zaten aday belirlemeleri. Bizim teskilatlarimiz her zaman sahada ama seçim arifesinde de Seçim Koordinasyon Merkezi programlari baslamis olacak. O süreçte de insallah güçlü bir sekilde çalisacagiz." diye konustu.

Türkiye'nin birçok alanda gelistigini ve gelismekte olan alanlarinin oldugunu dile getiren Eminoglu, söyle devam etti:

"Baktigimiz zaman Türkiye'de bazi özellikle de ekonomik sikintilar, bütün dünyada yasandi ama bu sikintilardan bu ülkeyi bertaraf edecek, kurtaracak olan da mevcut hükümet. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde çok güzel çalismalar olacak. 20 yil önce ile bugünü kiyasladigimiz zaman gelmis oldugumuz nokta her anlamda bambaska. Kültürel, sanatsal, teknolojik, milli teknoloji hamlesi, IHA, SIHA... Geçtigimiz hafta Ankara'da TEKNOFEST vardi, gençlerimiz akin akin orayi ziyaret ettiler. Bu ay sonu yine Izmir'de olacak. Birçok alanda Türkiye gelisiyor, gelismekte olan alanlar var."


- "Türkiye genelinde 10 binin üzerinde tesisimiz var"

Gençlik ve Spor Bakanligi olarak tesislesme anlaminda iyi bir noktaya geldiklerine deginen Eminoglu, "Türkiye genelinde 10 binin üzerinde tesisimiz var. Kapali havuzlar, olimpik havuzlar, yari olimpik havuzlar, gençlik merkezleri, spor tesislerimiz. KYK yurtlarimizda su anda kapasitemiz 950 bin civarinda Türkiye genelinde. Ögrencilerimizin hiçbiri açikta kalmayacak sekilde bir mücadele içindeyiz. Hummali bir çalisma var." ifadelerini kullandi.

Gençlik ve Spor Bakanligi olarak her zaman gençlerin yaninda olduklarini vurgulayan Eminoglu, sunlari kaydetti:

"Yaz dönemini kamplarla, yaz spor okullariyla birçok projeyle dolu dolu geçirdik, simdi de okul dönemi üniversiteler insallah Ekim 2 itibariyle açilmis olacak. Hem bir taraftan ögrencilerimizi yurtlarimizda misafir etmeye devam edecegiz bir taraftan da genç ofislerimizde, gençlik merkezlerimizde, gençlik kamplarimizda onlarin yaninda olmaya, burslarimizla, yurtlarimizla devam edecegiz. Çankiri'da da insallah bu uyumlu çalismayi bütün belediyelerimizle yani burada hiçbir ayrim gözetmeksizin tesislesmeleri, yatirimlari insallah yerel seçimler öncesi de hizli bir sekilde devam ettirmis olacagiz."

Türkiye'de birçok alanda önemli isler yapildigini aktaran Eminoglu, "Önümüzdeki 5 yillik dönem bu çalismalarin taçlandirilacagi, bu çalismalarin çok daha iyi bir noktaya gelecegi, kalici olacagi bir dönem olacak. O yüzden bizim son viraj çok daha gayretli, çok daha azimli, inançli bir sekilde çalismamiz lazim." degerlendirmesinde bulundu.

Eminoglu, daha sonra Sehit Uhud Kadir Isik Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti, atölyelerde resim, müzik, ebru yapan ögrencilerle sohbet etti.

Atatürk Stadi'na sporcularla bir araya gelen Eminoglu, penalti vurusu yapti, ok atti, boks ve voleybol sporculariyla sohbet etti.

Daha sonra yapimi süren havuz insaatini gezen Eminoglu, havuzun en kisa sürede tamamlanacagini belirtti.