Gelecek Partisi Genel Baskani Davutoglu, partisinin il baskanlari toplantisinda konustu:Hüseyin Cem Dagistanli- "Siyaset, bitmeyen bir yolculugun adidir. Geride kalandan ders aliriz, önümüzde kalani planlariz" - "Iktidar dogru bir sey yaptiginda 'dogru yapiyorsunuz, devam edin' diyecegiz, destek verecegiz gerekirse"

Gelecek Partisi Genel Baskani Davutoglu, partisinin il baskanlari toplantisinda konustu:Hüseyin Cem Dagistanli- "Siyaset, bitmeyen bir yolculugun adidir. Geride kalandan ders aliriz, önümüzde kalani planlariz"
- "Iktidar dogru bir sey yaptiginda 'dogru yapiyorsunuz, devam edin' diyecegiz, destek verecegiz gerekirse"

ANKARA (AA) - Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, partisinin belediye baskanligi seçimi için çalismalara en kisa sürede baslayacagini belirterek, "Siyaset bitmeyen bir yolculugun adidir. Geride kalandan ders aliriz, önümüzde kalani planlariz." dedi.

Davutoglu, parti genel merkezinde düzenlenen Gelecek Partisi 35. Il Baskanlari Toplantisi'nda konustu.

Meclis baskanligi için Antalya Milletvekili Serap Yazici Özbudun'un aday gösterilmesinde verdikleri destek için Saadet Partisi ve Genel Baskani Temel Karamollaoglu'na tesekkür eden Davutoglu, "Netice zaten bastan belliydi. Kurallar geregi meclis baskanligi iktidar partisinin elinde olacakti ama biz nerede varsak, bir kisi bile olsak savundugumuz ilkeleri ve çinar yapragini orada yükseltecegiz. Bunu herkes böyle bilsin." diye konustu.

Cumhurbaskanligi Kabinesi'nin yeni üyelerine iliskin degerlendirmelerde bulunan Davutoglu, Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek'in atamasini dogru bulduklarini kamuoyuyla paylastigini hatirlatti. Ahmet Davutoglu, "Iyi çalismalar yapmasini dilerim. Yanlis yaparsa da karsi çikariz. Biz dogru ve yanlisi ayirt ederken, hakki savunurken dostluga, arkadasliga bakmayiz. Sadece adalet terazisine bakariz." dedi.

Yeni kabine üyelerinin belirlenmesinin ardindan 10 gün geçtigini ve bu sirada Türk lirasinin dolar karsisinda yüzde 16 deger kaybettigini belirten Ahmet Davutoglu, fakir halkin sözcüsü olacaklarini dile getirdi.

Gelecek Partisi Genel Baskani Davutoglu, "Iktidar dogru bir sey yaptiginda, 'dogru yapiyorsunuz, devam edin' diyecegiz. Destek verecegiz gerekirse, dogru bir sey yaparlarsa. Yapma ihtimali düsük, tecrübeyle sabit ama biz adil davranacagiz. Yanlis bir sey yapiyorlarsa, kardesimiz olsa bile gözüne bakmayacagiz. Çikacagiz ve yanlisi da söyleyecegiz." seklinde konustu.

Partisinin belediye baskanligi seçimine yönelik çalismalara en kisa sürede baslayacagini aktaran Ahmet Davutoglu,"Siyaset, bitmeyen bir yolculugun adidir. Geride kalandan ders aliriz, önümüzde kalani planlariz. Simdi planlama vakti. Sizlerle bugün istisarelerde bütün bunlari konusacagiz. Sunu hiç unutmayin eger vicdaninizla akliniz arasinda bir bag kalmissa ve o bag kuvvetliyse sizden daha güçlü kimse yoktur." degerlendirmesini yapti.

Toplanti, Davutoglu'nun konusmasinin ardindan basina kapali devam etti.