Gaziosmanpasa'da GOPAS Kentsel Dönüsüm Projesi Temel Atma Töreni yapildiFatih Ulas

Gaziosmanpasa'da GOPAS Kentsel Dönüsüm Projesi Temel Atma Töreni yapildiFatih Ulas

ISTANBUL (AA) - Gaziosmanpasa'daki GOPAS Merkez Evleri Kentsel Dönüsüm Projesi Temel Atma Töreni gerçeklestirildi.

Sarigöl Mahallesi'nde düzenlenen törende konusan AK Parti Istanbul Milletvekili adayi Ismail Emrah Karayel, kentsel dönüsümde AK Parti hükümeti ve belediyelerin yaptigi çalismalara degindi.

Kahramanmaras merkezli depremlerde kentsel dönüsümün öneminin daha net ortaya çiktigini dile getiren Karayel, söyle konustu:

"Birilerinin 'rantsal dönüsüm' diyerek engelledigi dönüsüm yerleriyle AK Parti belediyelerinin Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizin ve bu konudaki taraflarin uzlasarak, anlasarak dönüsüme soktugu yerlerin farkini çok net bir sekilde gördük. Zemin ne kadar mümkün olmasa da kentsel dönüsümle yapilan yerlerde binalarimiz agir hasar almis olsa bile ki çogu agir hasar almadi, onlarin içindeki canlarin saglam bir sekilde disariya çikmaya müsaade ettigini gördük."

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in kisa süre önce Kentsel Dönüsümde Yarisi Bizden Kampanyasi'ni Gaziosmanpasa'dan baslattigini hatirlatan Karayel, vatandasin bu kampanyaya çok büyük ragbet gösterdigini anlatti.

Karayel, Istanbul'da kentsel dönüsümünün önündeki en büyük engellerden birisinin Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu oldugunu savunarak, "Dün Sariyer'deydim. Sariyer'deki insanlar isyan etmis durumdalar. Nerede bir proje varsa nerede bir kentsel dönüsümden bahsediliyorsa belediye bunun önüne takoz koymus ve oradaki insanlarin dönüstürülmüs saglikli evlere kavusmasina engel olmus." ifadelerini kullandi.

Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta da ilçedeki kentsel dönüsüm çalismalariyla ilgili bilgi verdi.

Usta, "Kentsel Dönüsümde Yarisi Bizden Kampanyasi"nin kentsel dönüsüm yapmak isteyenler için tarihi bir firsat oldugunu anlatarak, "26 Nisan'da baslayan ve üzerinden 4 gün geçmesine ragmen, 29 Mayis'a kadar sürecek olan bu kampanyaya e-Devlet üzerinden Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligina müracaat eden sayisi neredeyse 1 milyonu buldu." diye konustu.