Gazi Üniversitesi, Londra merkezli QS'in "egitim alani" siralamasinda 27. olduSelma Kasap- Bu yil 81 puanla 1584 üniversitenin yer aldigi listeye üst siralardan giren Gazi Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Musa Yildiz: - "Üniversitemizde proje, Q1-Q2 makale, atif, patent ve faydali model sayilari gibi pek çok hususta ciddi bir artis kaydettik"

Gazi Üniversitesi, Londra merkezli QS'in "egitim alani" siralamasinda 27. olduSelma Kasap- Bu yil 81 puanla 1584 üniversitenin yer aldigi listeye üst siralardan giren Gazi Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Musa Yildiz:
- "Üniversitemizde proje, Q1-Q2 makale, atif, patent ve faydali model sayilari gibi pek çok hususta ciddi bir artis kaydettik"

ANKARA (AA) - Gazi Üniversitesi, Londra merkezli yüksekögretim derecelendirme kurulusu Quacquarelli Symonds'in (QS) "Dünya Üniversite Siralamasi"nda "egitim ve ögretim" alaninda 1584 üniversite arasindan 27. sirada yer aldi.

Gazi Egitim Fakültesi odakli çalismalarin yürütüldügü "egitim ve ögretim" alaninda Gazi Üniversitesi, 2022 yilinda 1427 üniversite arasinda 78,3 puanla 21. sirada yer alirken; 2023 yilinda puanini daha da artirarak 81 puanla 1584 üniversite arasinda 27. siraya yükseldi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yildiz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yönetim olarak göreve basladiklari 14 Agustos 2020'den itibaren uluslararasi bilinirligi olan, kaliteli, milli ekonomiye, sanayiye katki sunan, hizmet üreten, insan haklarina saygili bir kurum olusturmak amaciyla yogun sekilde çalistiklarini söyledi.

Üniversitenin gerek kapasitesi gerek nitelikli insan kaynagi bakimindan oldukça iyi durumda oldugunu belirten Prof. Dr. Musa Yildiz, QS siralamasinda elde edilen basarinin bu çabalarin sonucu oldugunu vurguladi.

Gazi Üniversitesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin temel egitim-ögretim kurumlarindan biri oldugunu anlatan Prof. Dr. Musa Yildiz, "Gazi Egitim Fakültesi, Türkiye'nin öncü egitim fakültelerinden biridir. Fakültemiz ayni zamanda Türkiye'nin en basarili egitim fakültesidir. Örnegin, TÜBITAK 2209-A Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programi'nda, Gazi Egitim Fakültesinin 42 projesi desteklenmeye hak kazandi. Fakültemiz, Türkiye'deki tüm fakülteler arasinda 5'inci, 97 egitim fakültesi arasinda da birinci oldu." diye konustu.

Gazi Üniversitesinin, QS derecelendirmelerinde egitimin yani sira "yasam bilimleri ve tip" ile "sanat ve beseri bilimler" alanlarinda da basarili oldugunu belirten Yildiz, sunlari kaydetti:

"Üniversitemiz adina basarilara imza atmanin mutlulugunu ve hakli gururunu yasiyoruz. Üniversitemiz, yillarin birikimiyle yetismis akademik kadrosu ve basarili ögrenci yapisiyla kurulus amaçlarina uygun sekilde egitim-ögretim faaliyetlerini, bilimsel ve akademik çalismalarini sürdürmeye devam ediyor. Üniversitemizde, proje, Q1-Q2 makale, atif, patent ve faydali model sayilari gibi pek çok hususta ciddi bir artis kaydettik. Üniversitemizin basarilarinin artarak devam edecegine inaniyorum."