Adana'da 2 terör örgütü DEAS sanigi 15'er yila kadar hapis istemiyle yargilanacakAbdulkerim S. B. Topaloglu

Adana'da 2 terör örgütü DEAS sanigi 15'er yila kadar hapis istemiyle yargilanacakAbdulkerim S. B. Topaloglu

ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü DEAS üyesi olduklari gerekçesiyle 2 sanik hakkinda 15'er yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

DEAS üyesi olduklari gerekçesiyle haklarinda adli kontrol tedbiri uygulanan Suriye uyruklu M.A. ile M.E.A. hakkinda savcilikça yürütülen sorusturma tamamlandi.

Saniklar hakkinda "silahli terör örgütüne üye olma" suçundan hazirlanan iddianame, Adana 2. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Iddianamede, saniklarin DEAS'a katilimi artirmak adina toplantilar yaptigi ve dijital materyallerinde terör örgütü mensuplarina ait çok sayida fotografin bulundugu kaydedildi.

Ayrica iddianamede saniklar M.A. ve M.E.A'nin DEAS üyeliginden islem yapilan kisilerle yogun irtibatinin bulundugu, kod isim kullandigi, Suriye'de örgütün gerçeklestirdigi silahli çatismalarda "savasçi" sifatiyla yer aldigi ve kendilerine örgüt tarafindan aylik düzenli maas ödendigi, DEAS isgalindeki bölgede nöbet tuttuklari ve ikametlerinde örgütsel dokümanlar ele geçirildigi bilgisine yer verildi.

"Silahli terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yil 6 aydan 15'er yila kadar hapisle cezalandirilmasi istenen saniklarin yargilanmasina ilerleyen günlerde baslanacak.