GÜNCELLEME - Basaksehir'de fabrikada çikan yangini söndürme çalismalari 44. saatindeMehmet Ali Derdiyok,Irem Demir- Park halindeki 2 minibüs ve bir hafif ticari araç, binanin çöken kisminin altinda kaldi - Yangini söndürme çalismalarina destek için Basaksehir'e giden su tankeri kaza yapti DETAYLAR EKLENDI

GÜNCELLEME - Basaksehir'de fabrikada çikan yangini söndürme çalismalari 44. saatindeMehmet Ali Derdiyok,Irem Demir- Park halindeki 2 minibüs ve bir hafif ticari araç, binanin çöken kisminin altinda kaldi
- Yangini söndürme çalismalarina destek için Basaksehir'e giden su tankeri kaza yapti

DETAYLAR EKLENDI

ISTANBUL (AA) - Basaksehir Ikitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada çikan yangina müdahale eden itfaiyenin çalismalari yaklasik 44 saattir devam ediyor.

Eski Turgut Özal Caddesi'ndeki 6 katli fabrikanin çati katinda henüz belirlenemeyen nedenle çikan yangina müdahale, iki günden bu yana sürüyor.

Itfaiye ekiplerinin çalismalarina çok sayida toplumsal olaylara müdahale araci (TOMA) ile de destek verildi. Çesitli ilçe belediyelerine ait su tankerleriyle de su takviyesi yapilan yanginda, binanin bazi bölümleri çöktü.

Gida, plastik, tekstil gibi farkli ürün ve ham maddelerin bulundugu binanin en üstteki iki katinda çökmeler meydana geliyor. Binanin dördüncü, besinci ve altinci katlarindaki bazi bölümlerde devam eden küçük çapli yanginlara müdahale ediliyor.

Polis, cumartesi saat 17.00 siralarinda baslayan yangin nedeniyle alevlerin yükseldigi fabrikanin bulundugu caddede aldigi genis güvenlik önlemlerini sürdürüyor. Araçlarin bu caddeye girmesine izin verilmiyor.

Binanin besinci ve altinci katindaki malzemeler yanarken itfaiye ekipleri, ara ara siyah dumanlarin yükseldigi yanginin 44. saatinde söndürme çalismalarina devam ediyor.

Ekipler, yer yer çökme yasanan binanin tamamen çökme riskine karsi müdahalelerini disaridan sürdürüyor. Ayrica, ekiplere destek olmak üzere yanginin çiktigi binanin önüne is makineleri de getirildi. Çökme yasanan bazi yerler, itfaiyenin rahat çalismasi için is makineleriyle kaldirilacak.

Öte yandan, binanin önünde park halinde bulunan 2 minibüs ve hafif ticari aracin binanin çöken kisminin altinda kaldigi görüldü.

- Yangina destege giden su tankeri kaza yapti

Bu arada, yangina müdahale için sevk edilen bir su tankeri, Basaksehir Resat Nuri Güntekin Caddesi'nde kaza yapti. Islak zeminde geriye dogru kayan tanker, refüje çarpip makaslama yaparak karsi seride geçti.

Bu esnada yol kenarinda park halindeki bir araca da çarpan tanker, korkulugu yikarak yolun kenarinda asili kaldi.

Kazada, ölen ya da yaralanan olmadi.