GRAFIKLI - Manchester City, pes pese 3'üncü Premier Lig sampiyonlugu için büyük bir adim attiHüseyin Burak Demirer- Sampiyonluk mücadelesi verdigi Arsenal'i da yenerek Premier Lig'de pes pese 8. galibiyetini alan Manchester City, maç eksigine ragmen liderlik koltuguna oturdu - Bu sezon tüm kulvarlarda 50 gole ulasan Manchester City'nin Norveçli santrforu Haaland, 34 golle bir Premier Lig sezonunda en fazla gol atan futbolcu rekorunu egale etti - Napoli, Serie A'nin bitimine 6 hafta kala sampiyon

GRAFIKLI - Manchester City, pes pese 3'üncü Premier Lig sampiyonlugu için büyük bir adim attiHüseyin Burak Demirer- Sampiyonluk mücadelesi verdigi Arsenal'i da yenerek Premier Lig'de pes pese 8. galibiyetini alan Manchester City, maç eksigine ragmen liderlik koltuguna oturdu
- Bu sezon tüm kulvarlarda 50 gole ulasan Manchester City'nin Norveçli santrforu Haaland, 34 golle bir Premier Lig sezonunda en fazla gol atan futbolcu rekorunu egale etti
- Napoli, Serie A'nin bitimine 6 hafta kala sampiyon

ANKARA (AA) - Ingiltere Premier Lig'de zirve mücadelesi verdigi Arsenal'i yenen Manchester City, maç eksigine ragmen liderlige yükseldi.

Avrupa'nin en büyük 5 futbol ligi kabul edilen Ingiltere (Premier Lig), Ispanya (La Liga), Italya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'daki (Ligue 1) maçlara, hafta sonu devam edildi.

Ingiltere'de Manchester City, Ispanya'da Barcelona, Italya'da Napoli, Almanya'da Bayern Münih, Fransa'da ise Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer aldi.


- Manchester City art arda 3. sampiyonluga kosuyor


Ingiltere Premier Lig takimlari, hem hafta içi hem hafta sonu sahaya çikti.

Ligde son üç maçinda berabere kalarak yara alan lider Arsenal, hafta içi konuk oldugu Manchester City karsisinda ise sahadan puansiz ayrildi.

Arsenal'i 4-1 maglup eden son 2 yilin sampiyonu Manchester City, hafta sonu da Fulham deplasmaninda 2-1 kazandi ve art arda 8. galibiyetini aldi.

Manchester City'nin Norveçli santrforu Erling Haaland, gol sayisini 34'e çikararak Andy Cole (1993-1994) ve Alan Shearer'in (1994-1995) paylastigi bir Premier Lig sezonunda en fazla gol atan futbolcu rekorunu egale etti. Bu sezon ilk defa giydigi Manchester City formasiyla tüm kulvarlarda 44. maçina çikan 22 yasindaki Haaland, 50. golüne imza atti.

UEFA Sampiyonlar Ligi'ne katilma mücadelesi veren takimlardan Newcastle United, iki maçini da kazanirken, Manchester United 4 puan topladi.

Newcastle United, deplasmanda Everton'i 4-1, seyircisi önünde de Southampton'i 3-1 maglup etti.

Hafta içi konuk oldugu Tottenham ile 2-2 berabere kalan Manchester United ise hafta sonu sahasinda Aston Villa'yi 1-0 yendi.

Yarin oynanacak Arsenal-Chelsea maçiyla tamamlanacak Premier Lig'in 34. haftasinda 76 puana ulasan Manchester City, zirvenin yeni sahibi oldu.

Manchester kentinin mavi formali ekibini, 75 puanli Arsenal, 65 puanli Newcastle United ve 63 puanli Manchester United izledi.


- La Liga lideri Barcelona 11 puanlik farki korudu


Ispanyol kulüpleri de haftayi 2 karsilasmayla tamamladi. Hem lider Barcelona hem de 2. siradaki Real Madrid, iki maçtan 3 puan çikarabildi.

Rayo Vallecano deplasmanindan 2-1 maglup dönen Katalan ekibi, sahasinda Real Betis'i 4-0 yendi.

Geçen yilin sampiyonu Real Madrid, deplasmanda Girona'ya 4-2 yenildikten dört gün sonra evinde oynadigi Almeria mücadelesini 4-2 kazandi.

Sahasinda Mallorca'yi 3-1, deplasmanda da Valladolid'i 5-2 maglup eden Atletico Madrid ise 2'de 2 yapti.

La Liga'nin 32. haftasinin ardindan 79 puani bulunan Barcelona'yi, Real Madrid 11, Atletico Madrid 13, Real Sociedad ise 21 puan geriden takip etti.


- Serie A'da Napoli, sampiyonlugu garantileme sansini kullanamadi


Zirve yarisini açik ara önde götüren Napoli, 33 yildir hasret kaldigi sampiyonlugu bitime 6 hafta kala garantileme firsatini tepti.

Inter'in konuk ettigi Lazio'yu 3-1 yenmesiyle sampiyonlugunu ilan etme ihtimali olusan Napoli, evinde Salernitana ile 1-1 berabere kalinca kutlamalar ertelendi.

Bologna deplasmanindan 1-1'lik skorla dönen Juventus, son 4 karsilasmasinda yalnizca bir puan alabildi.

UEFA Sampiyonlar Ligi'ne katilma mücadelesi veren diger ekipler arasindaki maçta ise Roma, konuk ettigi Milan ile 1-1 berabere kaldi.

Serie A'nin 32. haftasini 79 puanla geçen Napoli'yi, 61 puana sahip Lazio, 60 puani bulunan Juventus, 57 puanli Inter, Milan ve Roma izledi.


- Bundesliga'da liderlik el degistirdi


Ligin zirvesindeki Borussia Dortmund, deplasmanda Bochum ile 1-1 berabere kalarak sampiyonluk yolunda yara aldi.

Son 10 yilin sampiyonu Bayern Münih, seyircisi önünde çiktigi Hertha Berlin müsabakasini 2-0 kazanarak liderlik koltuguna oturdu.

Sezonun flas ekibi Union Berlin'in evinde oynadigi Bayer Leverkusen maçi golsüz bitti. Freiburg ise Köln deplasmanindan 1-0 galip ayrildi.

Bundesliga'nin 30. haftasi sonunda 62 puan toplayan Bayern Münih'i, 61 puanli Borussia Dortmund, 56 puanli Union Berlin ve Freiburg takip etti.


- Ligue 1'in zirvesindeki PSG kan kaybetti


Lider PSG, 20. dakikada 10 kisi kaldigi Lorient'a sahasinda 3-1 yenildi.

Evinde Auxerre'i 2-1 maglup eden Olimpik Marsilya, PSG ile arasindaki farki 5 puana indirdi.

Marsilya'nin ilk golünü atan Cengiz Ünder, ligdeki son 3 maçinda 3'üncü, bu sezon 5. kez fileleri havalandirdi.

Geçen sezonun sampiyonu PSG, Ligue 1'in 33. haftasinin ardindan 75 puanla liderligini sürdürdü. Olimpik Marsilya 70, bir maçi eksik Lens 66, Monaco ise 61 puanla Paris ekibinin arkasinda yer aldi.