GRAFIKLI - Avrupa'nin 5 büyük liginde görünümHüseyin Burak Demirer- Premier Lig'deki 7 maçlik galibiyet serisi sona eren lider Arsenal ile 2. siradaki Manchester City arasindaki fark, 6 puana indi - Haftanin, lider Barcelona ile Girona arasindaki maçla tamamlanacagi La Liga'nin 2. sirasindaki Real Madrid, son 3 karsilasmada 2. yenilgisini yasadi - Serie A'da Napoli, Bundesliga'da Bayern Münih, Ligue 1'de ise PSG liderligini sürdürdü

GRAFIKLI - Avrupa'nin 5 büyük liginde görünümHüseyin Burak Demirer- Premier Lig'deki 7 maçlik galibiyet serisi sona eren lider Arsenal ile 2. siradaki Manchester City arasindaki fark, 6 puana indi
- Haftanin, lider Barcelona ile Girona arasindaki maçla tamamlanacagi La Liga'nin 2. sirasindaki Real Madrid, son 3 karsilasmada 2. yenilgisini yasadi
- Serie A'da Napoli, Bundesliga'da Bayern Münih, Ligue 1'de ise PSG liderligini sürdürdü

ANKARA (AA) - Avrupa'nin en büyük 5 futbol ligi kabul edilen Ingiltere (Premier Lig), Ispanya (La Liga), Italya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'daki (Ligue 1) maçlara, hafta sonu devam edildi.

Ingiltere'de Arsenal, Ispanya'da Barcelona, Italya'da Napoli, Almanya'da Bayern Münih, Fransa'da ise Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer aldi.


- Premier Lig

Liderlik koltugunda oturan Arsenal'in, Liverpool'a konuk oldugu karsilasma 2-2 tamamlandi. Bu sonuçla Arsenal'in 7 maçlik galibiyet serisi sona erdi.

Son 2 yilin sampiyonu Manchester City, Southampton deplasmanindan 4-1 galip ayrilarak zirveyle puan farkini 6'ya indirdi.

Manchester City'deki ilk sezonunda üstün performansini sürdüren Haaland, Premier Lig'deki 27 maçinda 30 gole ulasti.

UEFA Sampiyonlar Ligi'ne katilma mücadelesi veren takimlar Newcastle United ve Manchester United, bu hafta 2'ser karsilasmaya çikti.

Hafta içi oynadigi erteleme maçinda konuk oldugu West Ham United'i 5-1 yenen Newcastle United, Brentford deplasmaninda da 2-1 kazandi.

Manchester United, erteleme maçinda karsilastigi Brentford'i 1-0, hafta sonu agirladigi Everton'i ise 2-0 maglup etti.

Premier Lig'in 30. haftasi sonunda Arsenal, 73 puanla liderligini sürdürdü. Londra ekibini, bir maçi eksik takimlardan 67 puanli Manchester City, 56 puanli Newcastle United ve Manchester United izledi.


- La Liga

Geçen yilin sampiyonu Real Madrid, seyircisi önünde oynadigi Villarreal karsilasmasini 3-2 kaybederek zirve yarisinda yara aldi. Real Madrid son 3 maçta 2. maglubiyetini yasadi.

Atletico Madrid, deplasmanda Rayo Vallecano'yu 2-1, Real Sociedad ise evinde Getafe'yi 2-0 yendi.

Ligde hafta, puan tablosunun tepesindeki Barcelona'nin Girona'yi agirlayacagi maçla tamamlanacak.

La Liga'nin 28. haftasinin ardindan 71 puani bulunan Barcelona'yi, Real Madrid 12, Atletico Madrid 14, Real Sociedad ise 20 puan geriden takip etti.


- Serie A

Zirve yarisini açik ara önde götüren Napoli, Lecce deplasmanindan 2-1'lik galibiyetle döndü.

Lazio, sahasinda Juventus'u 2-1, Roma da deplasmanda Torino'yu 1-0 maglup etti.

Milano ekipleri haftayi puan kaybiyla kapatti. Son sampiyon Milan, agirladigi Empoli ile 0-0, Inter ise konuk oldugu Salernitana ile 1-1 berabere kaldi.

Serie A'nin 29. haftasini 74 puanla geçen Napoli'yi, 58 puana sahip Lazio, 53 puani bulunan Roma ve 52 puanli Milan izledi.


- Bundesliga

Ligin zirvesindeki son 10 yilin sampiyonu Bayern Münih, deplasmanda oynadigi Freiburg maçini 1-0 kazandi.

Zirve yarisini ilgilendiren maçta Borussia Dortmund, evinde karsilastigi sezonun flas ekibi Union Berlin'i 2-1 yendi.

Leipzig ise konuk oldugu Hertha Berlin'i 1-0 maglup etti.

Bundesliga'nin 27. haftasi sonunda 58 puan toplayan Bayern Münih'i, 56 puanli Borussia Dortmund, 51 puanli Union Berlin ve 48 puanli Leipzig takip etti.


- Ligue 1

Lider PSG'nin yani sira en yakin takipçisi Lens de ligin 30. haftasinda sahadan 3 puanla ayrildi.

Son 2 maçini kaybeden geçen sezonun sampiyonu PSG, deplasmanda Nice'i 2-0 yendi.

Seyircisi önünde oynadigi Strasbourg maçini 2-1 kazanan Lens, üst üste 4. galibiyetini elde etti.

Lorient-Olimpik Marsilya maçi 0-0, Nantes-Monaco karsilasmasi da 2-2 tamamlandi.

PSG 69 puanla liderligini sürdürdü. Lens 63, Olimpik Marsilya 61, Monaco ise 58 puanla Paris ekibinin arkasinda yer aldi.