Depremzede genç voleybolcu, Türkiye Sampiyonasi'na takimindan ayri hazirlaniyorBetül Aklan,Eren Bozkurt- Adana Voleybol Spor Kulübü ile antrenman yaparak Gençler Türkiye Sampiyonasi'na hazirlanan Kahramanmaras Gençlik Spor Kulübünün 16 yasindaki oyuncusu Sila Nur Bolat: - "Takim olarak psikolojik anlamda çöktük. Çünkü takimdan üç arkadasimizi kaybettik ve hepsini çok seviyorduk"

Depremzede genç voleybolcu, Türkiye Sampiyonasi'na takimindan ayri hazirlaniyorBetül Aklan,Eren Bozkurt- Adana Voleybol Spor Kulübü ile antrenman yaparak Gençler Türkiye Sampiyonasi'na hazirlanan Kahramanmaras Gençlik Spor Kulübünün 16 yasindaki oyuncusu Sila Nur Bolat:
- "Takim olarak psikolojik anlamda çöktük. Çünkü takimdan üç arkadasimizi kaybettik ve hepsini çok seviyorduk"

ADANA (AA) - BETÜL AKLAN / EREN BOZKURT - Kahramanmaras'ta depremden etkilenen ve evlerinin agir hasar almasi nedeniyle ailesiyle Adana'ya tasinan Kahramanmaras Gençlik Spor Kulübünün 16 yasindaki voleybolcusu Sila Nur Bolat, misafir oyuncu olarak Adana Voleybol Spor Kulübü bünyesinde Türkiye Sampiyonasi'na hazirlaniyor.

Voleybolda gençler kategorisi il birincisi olan Kahramanmaras Gençlik Spor Kulübünün oyuncusu Sila Nur Bolat, depremin ardindan agir hasar alan evlerinin yikimina karar verilmesi üzerine, ailesiyle Adana'nin Sariçam ilçesi Beyceli Mahallesi'ne tasindi.

Bu sürede takimindan ayri kalan ve antrenman yapamayan Sila, nisan ayinda düzenlenmesi planlanan Gençler Türkiye Sampiyonasi'na hazirlanmak için Adana Voleybol Spor Kulübü bünyesinde çalismaya basladi.

Misafir oyuncu olarak yer aldigi takimda antrenmanlarini aksatmayan Sila, depremde hayatini kaybeden 3 takim arkadasi için Türkiye Sampiyonasi'nda basari elde etmek istiyor.


- "Takimdan üç arkadasimizi kaybettik ve hepsini çok seviyorduk"

Sila Nur Bolat, AA muhabirine, deprem sonrasi ilk iki gün Kahramanmaras'tan çikamadiklarini söyledi.

Daha sonra Adana'daki akrabalarinin yanina geldiklerini ve burada ev tuttuklarini anlatan Sila, su an antrenmanlarina Adana Voleybol Spor Kulübü ile devam ettigini belirtti.

Takimiyla gençler kategorisinde Kahramanmaras il sampiyonu olduklarini aktaran Sila, "Takim olarak psikolojik anlamda çöktük. Çünkü takimdan 3 arkadasimizi kaybettik ve hepsini çok seviyorduk." dedi.

Takim arkadaslarinin Kahramanmaras'ta, kendisinin de Adana'da antrenman yaptigini ifade eden Sila, söyle konustu:

"Türkiye Sampiyonasi'na hazirlaniyorduk. Su an arkadaslarim ve antrenörlerim Kahramanmaras'ta spor salonunda antrenman yapiyorlar. Ben de burada Zülfikar (Burunsuz) Hoca'mla antrenmanlarima devam ediyorum. Adana'da devam edecegim çünkü zaten buraya tasindik. Sampiyonanin tam tarihi belli degil. Antrenörümüz, organizasyonun düzenlenecegi sehre giderken yol üzerinden beni alacak. O sekilde birlesecegiz. Takimimla kopukluk olacak ama bir sekilde düzeltmeye çalisacagiz."


- Burunsuz: "Bizim için hem hüzün hem mutluluk oldu"

Adana Voleybol Spor Kulübü Antrenörü Zülfikar Burunsuz, Kahramanmaras Gençlik Spor Kulübünde antrenörlük yapan eski ögrencisi Duygu Atmali'nin kendisini arayarak Sila'dan bahsettigini anlatti.

Burunsuz, Sila'nin antrenmanlarini kendileriyle birlikte yaptigini aktararak, sunlari kaydetti:

"Önümüzdeki yil ferdi olarak bizim kulübümüzün çatisi altinda müsabakalara çikacak. Su anda Kahramanmaras Gençlik Spor Kulübünün genç takimi il sampiyonu oldugu için, onlarla beraber Türkiye Sampiyonasi'na gidecek. Bu esnada gidecegi zamana kadar bizlerle burada antrenmanlara devam edecek. Takim Sila'yi benimsedi ve aralarina aldilar. Bizim için hem hüzün hem mutluluk oldu."