F1 Suudi Arabistan Grand Prix'sinde Alonso, yeniden üçüncü ilan edildiDoga Kirmizioglu

F1 Suudi Arabistan Grand Prix'sinde Alonso, yeniden üçüncü ilan edildiDoga Kirmizioglu

ANKARA (AA) - Formula 1 Dünya Sampiyonasi'nin 2. ayagi Suudi Arabistan Grand Prix'sinde, Aston Martin takiminin pilotu Fernando Alonso'nun nihai derecesi üçüncülük oldu.

Yarisi üçüncü sirada tamamlamasina ragmen sonrasinda aldigi 10 saniye cezasi yüzünden derecesi dördüncülüge gerileyen Ispanyol pilota verilen ceza, bir kez daha degerlendirildi.

Uluslararasi Otomobil Federasyonundan (FIA) yapilan açiklamada, Aston Martin takiminin itirazi sonrasi yeni kanitlarin ve sözlü ifadelerin isiginda kararin tekrar degerlendirildigi, Alonso'ya verilen cezanin geri alindigi belirtildi.

Cezaya neden olan Aston Martin mekanikerlerinin "pit stop" sirasinda araçla temas etmesinin, çalisma eylemi standardinda degerlendirilebilecegi ve kurallarda bu konuda net bir ifadenin yer almamasi nedeniyle cezanin geri alindigi vurgulandi.

Bu sonuçla Alonso, yarisi ceza öncesindeki derecesi üçüncülükle bitirmis sayildi. Mercedes takimindan George Russell'in derecesi ise üçüncülükten dördüncülüge geriledi.

Otomobilini start alacagi cebe hatali yerlestirdigi için 5 saniye ceza verilen Alonso'nun, cezasini dogru çekip çekmedigi komiserler kurulu tarafindan incelenmisti. Mekanikerlerin pit stop sirasinda Alonso'nun aracina 5 saniye geçmeden dokundugunu tespit eden komiserler, bu sebeple 10 saniye ceza verilmesini kararlastirmisti.

Degerlendirmenin ardindan Suudi Arabistan Grand Prix'si sonrasi pilotlar ve takimlar klasmani ilk 5 sirasi söyle olustu:

- Pilotlar

1. Max Verstappen (Hollanda): 44 puan

2. Sergio Perez (Meksika): 43

3. Fernando Alonso (Ispanya): 30

4. Carlos Sainz (Ispanya): 20

5. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 20


- Takimlar

1. Red Bull: 87

2. Aston Martin: 38

3. Mercedes: 38

4. Ferrari: 26

5. Alpine: 8