Esenyurt'ta genç kizin otomobilin çarpmasi sonucu hayatini kaybetmesine iliskin dava görülmeye baslandiIrem Demir- Aleyna Nur Gökçe'nin kaldirildigi hastanede 18 gün sonra hayatini kaybetmesine iliskin 25 yila kadar hapis istemiyle yargilanan tutuklu sanik Sezer Hükümdar, kaza oldugu esnada alkollü olmadigini ve makas atmadigini savundu - Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi

Esenyurt'ta genç kizin otomobilin çarpmasi sonucu hayatini kaybetmesine iliskin dava görülmeye baslandiIrem Demir- Aleyna Nur Gökçe'nin kaldirildigi hastanede 18 gün sonra hayatini kaybetmesine iliskin 25 yila kadar hapis istemiyle yargilanan tutuklu sanik Sezer Hükümdar, kaza oldugu esnada alkollü olmadigini ve makas atmadigini savundu
- Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi

ISTANBUL (AA) - Esenyurt'ta 21 yasindaki Aleyna Nur Gökçe'nin otomobilin çarpmasi sonucu kaldirildigi hastanede 18 gün sonra hayatini kaybetmesine iliskin hakkinda dava açilan sanigin 25 yila kadar hapis istemiyle yargilanmasina baslandi.

Bakirköy 2. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmada tutuklu sanik Sezer Hükümdar, müstekiler maktulün babasi Recep Gökçe, annesi Döndü Çalbogazi, agabeyi Hakan Gökçe ve taraflarin avukatlari hazir bulundu.

Durusmada savunmasi alinan Hükümdar, olay günü aracini bakimdan almak için Esenyurt'a gittigini söyledi.

Aksam dönerken D-100 yan yola girdigini belirten sanik, su ifadeleri kullandi:

"Arkamdan hizla gelen bir araç bana defalarca selektör yapti. Yol verip saga yaklastim. Rampa asagiya inerken bir anda frene basti. Ben de ona çarpmamak için aniden frene bastim, sag seride geçtim. Orada da bir minibüs yolcu indiririyordu. Ona da çarpmamak için alisveris merkezinin otopark girisinden girdim. Bu olay nedeniyle 3 kere sag yaptigim için aracin kontrolünü kaybettim. Güvenlik kulübesiyle karsi karsiya kaldim. Çarpmamak için sola geçtim. AVM'ye yürüyen yayalar vardi. Onlara da çarpmamak için istinat duvarina yöneldim. Orada da yürüyen 3 kisi vardi. Ikisi kaçti, maktul olan kisi kaçamadi."

Hükümdar, kaza oldugu esnada alkollü olmadigini, makas atmadigini savunarak tahliyesini ve beraatini talep etti.

Aleyna Nur Gökçek'in agabeyi Hakan Gökçe, sanigin kiz kardesine çarptigi yerin yaya yolu oldugunu dile getirdi.

Kazanin olmamasi için çok sebebin bulundugunu kaydeden Gökçe, "Alkol almasaydi, ehliyetsiz araba kullanmasaydi kardesim hayatta olurdu. Ambarli Kavsagi'ndan kapisa kapisa geliyorlar. 80 kilometre hizla gitse araci durdururdu. Kulübeye niye vurmadi, gelip kiz kardesime vurdu?" diye konustu.

Müsteki baba Recep Gökçe ise sanigin alkolmetreyi üflememek için polislere direndigini belirtti.

Gökçe, sanigin arkadaslarini çagirip 3-4 bardak kahve ve su içtigini iddia ederek, "Olaydan sonra yaklasik 40 dakika geciktiriyor. Trafik polisleri destek ekip çagirdigi için alkometreye üflüyor." ifadelerini kullandi.

Müsteki anne Döndü Çalbogazi da vefat eden kizinin dikkatli oldugunu anlatarak, sunlari söyledi:

"(Sanik) Ne kadar ceza alirsa alsin, sonuçta yiyip içiyor, nefes aliyor. Benim kizim topragin altinda. Her gün gidip kizimin mezar tasini, topragini öpüyorum. Yalniz basima ev temizligine giderek büyüttüm. Nefes aliyoruz ama aci çekiyoruz. Hostes olacakti. Ben yandim, baska anneler yanmasin, baska çocuklar ölmesin. Bu sanik daha önce de baska bir kisiyi araçla öldürmüs. Ölen kisinin oglu bizi buldu. Geri geri gelirken kadin dur demis, durmamis, kadini ezmis. Bahanesi de 'Aynam kirliydi görmedim' diyor. Bu yasta iki can aldi."

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

- Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, kazayla ilgili bilirkisi raporunda sanigin kamerada tüm hareketlerinin izlendigi belirtilerek, frene basmasi sonucunda olusacak isik hüzmesinin gözlenmediginin, sanigin savunmalari aksine maktul yaya ile karsi karsiya kaldigi anda hiç frene basmadiginin açikça tespit edildigi ifade ediliyor.

Sürücü Sezer Hükümdar'in sevk ve idaresindeki otomobil ile D-100 kara yolu kuzey yan yol Torium AVM önünde en sol seritte ilerlerken sag manevra yaptigi sirada 10 metre 15 santimetrelik yol platformunda tutunamadigi aktarilan iddianamede, ortalama akil ve düsüncedeki bir sürücüde bulunmasi gereken en basit özeni göstermeyip bu alani kasten öngördügü, yayalarin ölebilecegi tehlikesinin gerçeklesmesini umursamayip kullandigi kaydediliyor.

Iddianamede, sürücünün tasit ve yaya trafiginin yogun oldugu bir zaman dilimi ve alanda, yayalarin yogun bulundugu AVM giris alaninda yol mahal hizina uygun davranmadigi, önünde seyreden araçlari güvenli ve yeterli mesafede takip etmedigi, arkasindan selektör yapan plakasi tespit edilemeyen araç ile yaris halinde oldugu, seritler arasinda makaslar attigi aktariliyor.

Sürücünün yüksek hizda seyir halinde oldugundan maktulü çignedigi halde duramayip duvara çarparak idaresindeki araci durdurabildigine dikkati çekilen iddianamede, sanigin kaza aninda ehliyetinin olmadigi ve alkollü araç kullanmayi aliskanlik haline getirdigi ifade ediliyor.

Iddianamede, sanigin "olasi kastla öldürme" suçundan 20 yildan 25 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep ediliyor.