Enerjisa Üretim, Alman rüzgar türbin üreticisi Enercon ile anlasma imzaladiSibel Morrow

Enerjisa Üretim, Alman rüzgar türbin üreticisi Enercon ile anlasma imzaladiSibel Morrow

ANKARA (AA) - Enerjisa Üretim, rüzgar enerjisi alaninda yeni bir karasal türbin modelinin prototip kurulumu için Alman rüzgar türbin üreticisi Enercon ile anlasma imzaladi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Türkiye'nin yerli ve yenilenebilir enerji hedefleri açisindan stratejik öneme sahip olan rüzgar enerjisi yatirimlarini sürdüren Enerjisa Üretim, Enercon ile yeni bir anlasmaya imza atti.

Enercon'un gelistirdigi ve 175 metreyle dünyada en büyük rotor çapli türbinler arasinda yer alan E-175 EP5 modeli türbin, 6 megavat ve artirilabilir kapasitesiyle Türkiye'de Enerjisa Üretim'in belirlenen sahalarinda kurularak test edilecek. Böylece Enercon, yeni gelistirdigi türbinler için yurt disinda yaptigi test çalismalarini ilk kez Türkiye'de de sürdürmüs olacak.

- Yeni türbinler Balikesir ve Bandirma'ya kurulacak

Prototip olarak üretilecek yeni model türbinler, Enerjisa Üretim'in Bandirma Enerji Üssü ve Balikesir Rüzgar Enerji Santrali'nde kurulacak. Türbinler ticari olarak satisa çikmadan önce Enerjisa Üretim santrallerinde test edilecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Enerjisa Üretim Üst Yöneticisi Ihsan Erbil Bayçöl, Türkiye'nin yenilenebilir enerji yatirimlarini artirmasi gerektigini belirterek, "Enerjisa Üretim olarak ülkemizin yenilenebilir enerjideki güçlü potansiyelini kullanmak üzere rüzgar ve günes yatirimlarimizi hizla hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yatirimda ve üretimde sektöre öncülük eden bir konumda olmakla birlikte sektörün gelismesi için elimizi tasin altina koymaya ve her türlü destegi vermeye haziriz. Tüm ekosisteme fayda saglayacak bu is birligi ile sektörümüzde hem teknolojinin gelismesine hem de insan kaynaginin gelisimine sürdürülebilirlik açisindan katki saglamayi hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.