Elazig'da göl manzarali kayak merkezi yeni sezon için gün sayiyorSuat Öztürk- Hazarbaba Kayak Merkezi isletmecisi Ibrahim Kavakli: - "Kar pistlerimizin altyapilarinin bakimi yaptik. Kafeteryalar ve diger alanlar kullanima hazir. Piknik alani ve çocuklarin eglenebilecegi alanlar var. Vatandaslarimiz gelip vaktini en iyi sekilde geçirebilecek"

Elazig'da göl manzarali kayak merkezi yeni sezon için gün sayiyorSuat Öztürk- Hazarbaba Kayak Merkezi isletmecisi Ibrahim Kavakli:
- "Kar pistlerimizin altyapilarinin bakimi yaptik. Kafeteryalar ve diger alanlar kullanima hazir. Piknik alani ve çocuklarin eglenebilecegi alanlar var. Vatandaslarimiz gelip vaktini en iyi sekilde geçirebilecek"

ELAZIG (AA) - SUAT ÖZTÜRK - Elazig'in Sivrice ilçesinde göl manzarasiyla dikkati çeken Hazarbaba Kayak Merkezi'nde sezon hazirliklarinda sona gelindi.

Dogu Anadolu Bölgesi'nin önde gelen kayak merkezleri arasinda yer alan, kent merkezine 50 kilometre mesafede bulunan, 1300 metrelik dikey ve 6 kilometrelik yatay pist alanina sahip kayak merkezinde yeni sezon için yürütülen bakim ve yenileme çalismalari büyük ölçüde tamamlandi.

"Dogu'nun sakli denizi" olarak adlandirilan Hazar Gölü manzarasiyla da ilgi gören merkez, yeni sezonda kayakseverlere hizmet vermek için gün sayiyor.

En iyi hizmeti sunabilmek için mevcut imkanlarin bu yil daha da gelistirildigi merkezde, ziyaretçiler telesiyej, kar motoru, snowboard, kafeterya ve yemek imkanlarindan faydalanabilecek.

Kovid-19 salgini ve ardindan yasanan depremlerden dolayi son 3 yilda yeterli hizmeti veremeyen merkezde, bu sezon yürütülen çalismalarla ziyaretçi sayisinin 200 bini bulmasi bekleniyor.

Mevsimin ilk karinin yagdigi merkezde, yeterli karin yagmasinin ardindan sezon açilisi yapilacak.

Ayrica, 2 bin 300 rakimli Hazarbaba Dagi dogal güzelligiyle parasüt tutkunlarina da ev sahipligi yapacak.

- "Hazar Gölü ve dogal güzelliklerle vatandasimiza hizmet etmeyi amaçliyoruz"

Hazarbaba Kayak Merkezi isletmecisi Ibrahim Kavakli, AA muhabirine, tesiste bakim ve onarim çalismasi yürüttüklerini ve çalismalarin büyük ölçüde tamamlandigini söyledi.

Yeni sezonla birlikte Elazig ve bölge illere en iyi sekilde hizmet vereceklerini ifade eden Kavakli, "Bölgedeki Hazar Gölü ve dogal güzelliklerle vatandasimiza hizmet etmeyi amaçliyoruz. Insanimiza var olan tabiati en iyi sekilde sunmayi ve onlara bu güzellikleri yasatmayi planliyoruz. Merkezde, 4 kayak pisti mevcut, bunlarin 2'si profesyonel, diger ikisinden biri macera amaçli, biri de 5 yas ve üstü çocuklar için." diye konustu.

- "Göl manzarali bir alanda kayak yapilacak"

Kavakli, Diyarbakir, Batman, Bingöl, Mus, Tunceli, Malatya gibi çevre illere hitap ettiklerini belirterek, vatandaslarin merkezde güzel zaman geçirmelerini saglamak için çalisma yaptiklarini aktardi.

Bu yil kisin erken baslamasini öngörerek 200 bin ziyaretçi beklediklerini dile getiren Kavakli, bütün misafirleri agirlayabilecek durumda olduklarini kaydetti.

Kavakli, aralik ayi içinde yeterli kar yagisi beklediklerine isaret ederek, sunlari söyledi:

"Kar pistlerimizin altyapilarinin bakimi yaptik. Kafeteryalar ve diger alanlar kullanima hazir. Piknik alani ve çocuklarin eglenebilecegi alanlar var. Vatandaslarimiz gelip vaktini en iyi sekilde geçirebilecek. Bütün alanlarin hazirliklari tamamlandi. Göl manzarali bir alanda kayak yapilacak."