Deprem bölgesinde sosyal girisimcilik seferberligiZeynep Canli- Çadir ve konteynerlerde kalan kadin ve gençlerin istihdama katilmalari için Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü ve Dünya Bankasi koordinasyonuyla yürütülen SEECO kapsaminda Sosyal Satin Almayi Desteleme Çagrisi'na çikildi - Bu kapsamda yaklasik 500 girisimciye makine ve ekipman alimi için 5, 10 ve 15 milyon avro hibenin yani sira firmalar tarafindan depremzede girisimcilere alim garantisi verilecek

Deprem bölgesinde sosyal girisimcilik seferberligiZeynep Canli- Çadir ve konteynerlerde kalan kadin ve gençlerin istihdama katilmalari için Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü ve Dünya Bankasi koordinasyonuyla yürütülen SEECO kapsaminda Sosyal Satin Almayi Desteleme Çagrisi'na çikildi
- Bu kapsamda yaklasik 500 girisimciye makine ve ekipman alimi için 5, 10 ve 15 milyon avro hibenin yani sira firmalar tarafindan depremzede girisimcilere alim garantisi verilecek

ANKARA (AA) - Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle çadir ve konteynerlerde kalan kadin ve gençlerin istihdama katilmalari için Sosyal Girisimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) kapsaminda çagriya çikildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligindan yapilan açiklamada, depremden zarar gören 11 ilde sosyal girisimcilik seferberligi baslatildigi, çadir ve konteynerlerde kalan kadin ve gençlerin istihdama katilmalari için SEECO kapsaminda çagriya çikildigi duyuruldu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, son kabine toplantisinin ardindan yaptigi Millete Seslenis konusmasinda, "Kalkinma Ajanslarimizin tüm kaynaklarini afet bölgesi sehirlerine aktararak projelerin finansmanindaki devlet katkisini en üst seviyeye çikartiyoruz." ifadelerine yer verilen açiklamada, "Bu açiklamanin ardindan Avrupa Birligi tarafindan finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü ve Dünya Bankasi koordinasyonuyla yürütülen SEECO Projesinde 'Sosyal Satin Almayi Desteleme Çagrisi'na çikildi. Çagri, Çukurova Kalkinma Ajansi, Dogu Akdeniz Kalkinma Ajansi, Ipekyolu Kalkinma Ajansi, Dicle Kalkinma Ajansi ve Karacadag Kalkinma Ajansinin görev bölgesinde bulunan 11 ili kapsiyor." denildi.

Açiklamada, bu çagriyla Hatay, Kahramanmaras, Osmaniye, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Mersin, Gaziantep, Adiyaman, Kilis ve Mardin'de 57 geçim kaynagi tesisi kurulacagi bildirildi.

Kalkinma ajanslari ve yerel yönetimlerin isbirligi ile konteynerlerden dönüstürülecek tesislerde öncelikli olarak kadinlar ve gençlerin girisimcilik ekosistemine adim atmalari saglanacagi vurgulanan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Yaklasik 500 girisimciye makine ve ekipman alimi için 5, 10 ve 15 milyon avro hibe verilecek. Çagri kapsaminda Türkiye'de tekstil, imalat, gida, sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren büyük firmalar ile 'sosyal satin alma' protokolleri imzalanacak. Bu kapsamda firmalar depremzede girisimcilere alim garantisi verecek. Çiçegi burnunda girisimciler, büyük firmalarin talep ettikleri standartlardaki ürünleri üretecek. Büyük firmalar ayrica, ürünlerin daha genis pazarlara ulasmasina da yardimci olacak. Girisimcilerin kuracagi tesislerin sürdürülebilirligi de yerel yönetimler ve kalkinma ajanslari saglayacak. Böylece bu çagri ile deprem sonrasi zor günler geçiren afetzedelerin istihdama katilmalari saglanacak. Bölgenin sosyo ekonomik kalkinmasina destek verilecek. Çadir ve konteyner kentlerde kalan kadin ve gençlerin psikososyal açidan iyilesmelerine yardimci olunacak."

Basvurulari 25 Mart'ta sona erecek çagri hakkinda detayli bilgiye https://www.seeco.gov.tr/sosyal-satin-almayi-destekleme-cagrisi-i-1968 adresinden ulasilabiliyor. ???????