DenizBank, KKTC Ülke Müdürlügü ve Girne Subesi’ni açtiYunus Türk- DenizBank Genel Müdürü Hakan Ates: - "20 kisiye yakin uzman kadromuz ile hepimiz için her zaman özel ve anlamli yeri olan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde faaliyetlerimizi sürdürecek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz"

DenizBank, KKTC Ülke Müdürlügü ve Girne Subesi’ni açtiYunus Türk- DenizBank Genel Müdürü Hakan Ates:
- "20 kisiye yakin uzman kadromuz ile hepimiz için her zaman özel ve anlamli yeri olan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde faaliyetlerimizi sürdürecek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz"

ISTANBUL (AA) - DenizBank, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde kesintisiz ve erisilebilir bankacilik hizmeti sunmak üzere KKTC Ülke Müdürlügü ve Girne Subesi’ni faaliyete geçirdi.

DenizBank açiklamasina göre, Kibris Türk ekonomisinin gelisimine katki sunacak farkli alanlarda uzun süredir kaynak yaratan banka, bölgesel kalkinma için önem tasiyan turizm sektöründe faaliyet gösteren otellerin yüzde 70’ine yakininin finansmanini üstlenmenin yani sira, KKTC Içme Suyu Temini ile Ercan Havalimani projeleri basta olmak üzere farkli altyapi yatirimlarina sundugu desteklerle toplam 670 Milyon Dolar dogrudan finansman sagladi.

DenizBank KKTC Ülke Müdürlügü ve Girne Subesi’nin açilisi, 22 Eylül'de DenizBank Genel Müdürü Hakan Ates ve DenizBank KKTC Ülke Müdürü Gaye Özçorlu’nun ev sahipliginde; KKTC Bayindirlik ve Ulastirma Bakani Erhan Arikli, Ekonomi ve Enerji Bakani Olgun Amcaoglu, KKTC Merkez Bankasi Baskani Rifat Günay, Girne Belediye Baskani Murat Senkul ve Kibris Türk Ticaret Odasi Baskani Turgay Deniz’in yani sira oda baskanlari, sektör temsilcileri, basin mensuplari ve misafirlerin katilimiyla gerçeklestirildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen DenizBank Genel Müdürü Hakan Ates, açilis töreninde yaptigi degerlendirmede, uzun süredir KKTC’de bölgesel kalkinma için önem arz eden alanlarda kaynak yaratmak üzere yogun sekilde çalistiklarini ifade etti.

Ates, "Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde hayata geçirilen egitim, turizm, ulasim ve altyapi yatirimlarina dogrudan finansmanla destek sagladigimiz isletmeler ve bu isletmelerde çalisan personel basta olmak üzere, vatandaslarimizin bütününün yakininda olmak, sundugumuz hizmetleri kolay erisilebilir ve kaliteden ödün vermeksizin devam ettirebilmek amaciyla KKTC Ülke Müdürlügü ve Girne Subemizi hizmete açiyoruz.

Bankacilik faaliyetlerimizi kesintisiz devam ettirebilmek amaciyla ATM, Kart ve diger operasyonel süreçler için bölgede yerlesik firmalar ile yapacagimiz is birliklerinin ülke ekonomisine katki sunmasi da bizim için büyük önem tasimakta.

20 kisiye yakin uzman kadromuz ile hepimiz için her zaman özel ve anlamli yeri olan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde faaliyetlerimizi sürdürecek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. KKTC Ülke Müdürlügü ve Girne Subemizin hayirli, ugurlu olmasini diliyorum." açiklamasini yapti.

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakani Olgun Amcaoglu, "DenizBank’in ülkemizin en önemli projelerine; Ercan Havalimani ve can suyu projesine verdigi finansman destegi oldukça degerlidir.

Bu ülkenin misyonunu tamamlamasi için finansman ihtiyaci var. Güçlü finansman için de DenizBank gibi güçlü bankalara ihtiyaç var. Umuyorum ki elektrik projesine de ayni sekilde finansman destegi ihtiyaci hasil olmasi durumunda geregini yapacaktir. DenizBank’in ülkemizde açilmasini büyük bir memnuniyetle karsiliyor ve hos geldiniz diyorum." degerlendirmesinde bulundu.

KKTC Bayindirlik ve Ulastirma Bakani Erhan Arikli ise, DenizBank’in Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nin altyapisina vermis oldugu destegin artarak devam edecegine inandigini aktardi.

Arikli, "Kibris’tan çikan bazi bankalara karsin DenizBank’in ülkemize gelmis olmasi hepimizi çok mutlu etmistir. Basarili olacagina inancimiz tamdir. Hayirli ugurlu olmasini diliyorum." ifadelerini kullandi.