Dayaniklilik testlerini basariyla geçen Topkapi29 projesinde örnek daireler hazirGökhan Yildiz- Akzirve Topkapi29 Satis Müdürü Fatih Kazaz: - "Yapilan kontrollerde, Topkapi29 projesinde afet ve acil durum senaryolari da göz önünde bulundurularak proje genelinde uygulanan tüm parametrelerin güncel yönetmeliklere uygun oldugu anlasilmis ve onaylanmistir. Bu raporlarla birlikte Topkapi29 projemizin tüm kosullara uygun oldugunu bir kez daha onaylatmis olduk"

Dayaniklilik testlerini basariyla geçen Topkapi29 projesinde örnek daireler hazirGökhan Yildiz- Akzirve Topkapi29 Satis Müdürü Fatih Kazaz:
- "Yapilan kontrollerde, Topkapi29 projesinde afet ve acil durum senaryolari da göz önünde bulundurularak proje genelinde uygulanan tüm parametrelerin güncel yönetmeliklere uygun oldugu anlasilmis ve onaylanmistir. Bu raporlarla birlikte Topkapi29 projemizin tüm kosullara uygun oldugunu bir kez daha onaylatmis olduk"

ISTANBUL (AA) - Bogaziçi Üniversitesi ve Istanbul Teknik Üniversitesi tarafindan gerekli testlerin yapilmasiyla dayanikliligi yeniden tasdik edilen Akzirve Topkapi29 projesinde, ev sahibi olmak isteyenler için projenin detaylarinin gösterildigi yeni örnek daireler hazirlandi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Akzirve, yapi yogunlugu yerine saglikli sosyal yasam ve yesil alanlari öne çikartan, mahalle kültürüyle kucaklasirken çagdas yasam degerlerine de sahip çikan projeleri hayata geçiriyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Akzirve Topkapi29 Satis Müdürü Fatih Kazaz, Türkiye'nin gerçegi olan depremle maalesef kimsenin karsilasmak istemeyecegi sekilde yüzlesmek durumunda kalindigini belirtti.

Kazaz, sunlari kaydetti:

"Bu durum için çok üzgünüz. Öncelikle yasanan afette hayatini kaybedenlere rahmet, yakinlarina ve tüm ülkemize bassagligi, yaralananlara da acil sifalar diliyoruz. Ülke olarak yaralarimizi sarmak için tek yürek olmaya devam edecek ve bölgenin bir an önce eskisinden de güçlü hale gelmesi için biz de Akzirve sirketler grubu olarak üzerimize düseni yapacagiz. Bunun bir baslangici olarak da Tek Yürek kampanyasina 30 milyon TL bagisladik. Gelistirdigimiz projelerin uzun vadeli deger tasiyan projeler olmasina özen gösteriyoruz. Dogal afetler ülkemizin bir gerçegi. Önemli olan yapilarin usulüne uygun olmasi ve olasi deprem için tüm tedbirlerin alinmasi. Akzirve olarak projelerimizin gelistirme asamasindan itibaren biz de bu detayi göz önünde bulunduruyoruz ve proje tasarimi, kullanilacak malzemeler gibi tüm detaylarda yönetmeliklere göre hareket ediyoruz. Bunun için de hem Bogaziçi Üniversitesi hem de Istanbul Teknik Üniversitesi tarafindan yapilan kontroller sonrasi Akzirve Topkapi29 ve Strada projelerimizin dayanikliligi tekrar tasdik edilmis oldu. Her iki üniversiteden de bu konuda onayli sertifikalarimizi aldik."

Proje tasariminin her asamasinda kendi alanlarinda uzman ve birçok basarili projede imzasi bulunan firmalarla koordineli olarak çalistiklarini aktaran Kazaz, Topkapi29 projesinin yapilari, zemin altinda 3 bodrum kata sahip, farkli kat adetleri ile teskil edilmis betonarme binalardan olustugunu bildirdi.

Kazaz, temel olarak bodrum katlarda kaset dösemeler ile düzenlenmis perde çerçeve tasiyici sistemin, kulelerde ise kirissiz dösemeler ve betonarme çekirdek ve çevre perdeleri ile kolonlarin tercih edildigini belirtti.

- "Yapi malzemelerimiz C40 sinifi beton ve B420C sinifi betonarme çeliginden yapildi"

Fatih Kazaz, yapi malzemelerinin ise C40 sinifi beton ve B420C sinifi betonarme çeligi oldugunu belirterek, bir baska deyisle hem Bogaziçi Üniversitesi hem de Istanbul Teknik Üniversitesi’nin de verdikleri sertifikalarla tasdik ettikleri gibi 2018 tarihli Türkiye Bina Deprem Yönetmeligi, 2000 tarihli TS-500 (Betonarme Yapilarin Tasarim ve Yapim Kurallari), 1987 tarihli TS-498 (Yapi Elemanlarinin Boyutlandirilmasinda Alinacak Yüklerin Tasarim Degerleri) esaslarinca boyutlandirildigini kaydetti.

Kazaz, "Yapilan kontrollerde, Topkapi29 projesinde afet ve acil durum senaryolari da göz önünde bulundurularak proje genelinde uygulanan tüm parametrelerin güncel yönetmeliklere uygun oldugu anlasilmis ve onaylanmistir. Bu raporlarla birlikte Topkapi29 projemizin tüm kosullara uygun oldugunu bir kez daha onaylatmis olduk." ifadelerini kullandi.

Istanbul’un merkezinde ve tüm ulasim aglarinin kesisim noktasinda yer alan Akzirve Topkapi29’un, yasayanlarinin birçok hayati ihtiyacini karsilayabilecegi sekilde bir ekosistem olarak projelendirildigini aktaran Kazaz, sözlerini söyle sürdürdü:

"Yasayanlarin evinin disinda alisveris caddesinden ofis, alisveris merkezinden otele kadar tüm günlük ihtiyaçlarina yürüme mesafesinde ulasabilirken evlerinde ise son teknoloji kullanilarak tasarlanmis sistemler ile yasamin keyfini sürebilirler. Üstelik 3,05 metre net tavan yüksekligi ve tüm dairelerin balkonlu veya teras balkon seçenegi ile ferah ve konforlu bir yasama ulasabilirler. Tüm bu detaylari ev sahibi olmak isteyenlere birebir hissettirebilmek için satis ofisimizde yeni örnek dairelerimizi hazir hale getirdik. Ev sahibi olmak isteyenler, ihtiyaçlarina uygun farkli daire tiplerinde hazirlanan örnek dairelerimizi ziyaret edip görebilirler. Alaninda uzman satis ekiplerimiz ev sahibi olmak isteyenleri projemizle ilgili tüm detaylari aktarmak üzere Topkapi29 Satis Ofisi’nde haftanin 7 günü 09.00-19.00 saatleri arasinda agirliyor."