Dardanel, Barselona Seafood Expo Global’de vitrine çiktiAbdulselam Durdak-Dardanel Yönetim Kurulu Baskani Niyazi Önen: -"Bu yil yine Barselona’da çok basarili bir fuar süreci geçirdik. Bu basarimizi diger fuarlara da tasimayi planliyoruz"

Dardanel, Barselona Seafood Expo Global’de vitrine çiktiAbdulselam Durdak-Dardanel Yönetim Kurulu Baskani Niyazi Önen:
-"Bu yil yine Barselona’da çok basarili bir fuar süreci geçirdik. Bu basarimizi diger fuarlara da tasimayi planliyoruz"

ISTANBUL (AA) - Barselona’da gerçeklestirilen dünyanin en büyük deniz ürünleri fuari Seafood Expo Global’e katilan Dardanel, fuarin en çok ilgi gören markalarindan biri oldu.

Dardanel açiklamasina göre, Türkiye’nin balik ve deniz ürünleri uzmani Dardanel, bünyesine kattigi marka ve ürünlerle 25-27 Nisan'da Barselona’da gerçeklestirilen dünyanin en büyük deniz ürünleri fuari Seafood Expo Global’deki yerini aldi.

Dardanel, genis bir yelpazede sundugu lezzetleriyle fuarin en çok ziyaret edilen stantlarindan birine ev sahipligi yapti. Marka ayni zamanda Dardanel Yönetim Kurulu Baskani Niyazi Önen’in katilimiyla 150 ülkeden deniz ürünleri sektörünün profesyonelleriyle bulustu.

Açiklamada, fuara katilmalariyla ilgili görüslerine yer verilen Dardanel Yönetim Kurulu Baskani Niyazi Önen, "Girisimlerimiz, markalarimiz, yatirimlarimiz ve inovatif ürünlerimizle Dardanel markasini her yil bir adim daha ileri tasiyoruz. 29 ülkeye ihracat yapan global bir Türk sirketi olarak dünyadaki en büyük deniz ürünleri üreticilerinden biri olmayi hedefliyoruz.

Bu vizyonla dünya çapinda büyük fuarlara katilmayi önemli buluyoruz. Bu yil yine Barselona’da çok basarili bir fuar süreci geçirdik. Bu basarimizi diger fuarlara da tasimayi planliyoruz. Mayis ajandamizda Italya’daki Tuttofood ve sonbaharda Köln’de düzenlenen Anuga fuari bulunuyor." ifadelerini kullandi.

2022 yilinda 2021’e göre dolar bazinda yüzde 35 büyüme gerçeklestirdiklerini belirten Önen, yakin gelecekte bu rakami katlayarak büyütmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

-Barselona’ya midye dolma çikarmasi

Açiklamada aktarilanlara göre, Türkiye’nin sevilen sokak lezzeti midye dolmayi Barselona’ya tasiyan Dardanel, fuarin en dikkati çeken markalarindan oldu. Ziyaretçilere, Dardanel’in Çanakkale Bogazi’ndaki yatirimi olan çiftlikte, Türkiye’de ilk kez kullanilan Batea üretim teknolojisiyle yetistirilen midyelerle hazirlanmis Dardanel Midye Dolma ikram edildi.

Mediterranean Mussels markasiyla sunulan ve bir Türk lezzeti olan midye dolma, yapilan tadimlarda ziyaretçilerden büyük begeni topladi. Bir süre önce faaliyete geçen midye üretim çiftliginden hasat edilen midyeler, Dardanel güvencesi ve lezzetiyle paketli ve donuk halde tüketicilerle bulusturuluyor.

Dardanel fuarda, genis ürün gaminin yani sira global büyüme vizyonu çerçevesinde bünyesine kattigi Yunanistan’in köklü deniz ürünleri markasi Kallimanis ile de yer aldi ve bu marka altindaki ürünlerinin tanitimini da gerçeklestirdi.

Avrupa’da su ürünleri pazarinin merkezi konumundaki Barselona, bu alanda birçok global etkinlige ev sahipligi yapiyor. Dünyanin en büyük deniz ürünleri fuari olan Seafood Expo Global’e her yil 29 bini askin alici, tedarikçi, medya mensubu ve sektör profesyoneli katiliyor. Yeni ürünlerin potansiyel alicilarla bulustugu fuar, deniz ürünleri endüstrisinin bulusma noktasi niteligi tasiyor.