DS Automobiles, gastronomi sanatini destekliyorAbdulselam Durdak- Gastronomi ile DS Automobiles arasindaki bag, kendi döneminin en basarili yildizli seflerinden Julien Dumas’nin DS Automobiles Gastronomi Elçisi olmasiyla pekisiyor

DS Automobiles, gastronomi sanatini destekliyorAbdulselam Durdak- Gastronomi ile DS Automobiles arasindaki bag, kendi döneminin en basarili yildizli seflerinden Julien Dumas’nin DS Automobiles Gastronomi Elçisi olmasiyla pekisiyor

ISTANBUL (AA) - Gastronomi ile DS Automobiles arasindaki bag, kendi döneminin en basarili yildizli seflerinden Julien Dumas’nin DS Automobiles Gastronomi Elçisi olmasiyla pekisiyor

DS Automobiles açiklamasina göre, DS Automobiles'in kültür ve moda alanlarindaki ifadeleri, markanin kurulusundan günümüze gastronomi sanatiyla da destekleniyor. "Only You Privilege" programi araciligiyla çok sayida üst düzey gastronomi deneyimi organize eden DS Automobiles, uzmanlara hitap etmeyi sürdürebilmek için "mutfaktaki yerini" saglamlastiriyor. Bu alandaki yatirimlarini arttiran DS Automobiles, Gastronomi Elçisi olarak Julien Dumas ile anlasti.

UNESCO tarafindan 2010 yilindan itibaren Fransiz gurme yemekleri, somut olmayan kültürel miras olarak tescillendi. Tadim keyfi, insan ve doganin uyumu, durmadan zenginlesen tarifler arasindan özenle seçilmis yemekler, lezzetleri birbirine uyan ürünler, yemek ve saraplarin birlesimi, sofra dekorasyonu ve tadim sirasindaki özel vücut dili gibi çok sayida uzmanlik, duygulari paylasmanin ve göstermenin yollari olarak tanimlaniyor. Bu girisimi desteklemek için Julien Dumas, DS Automobiles’in gastronomi elçisi oldu.

Saint James Paris Oteli’ndeki Bellefeuille Restorani’nda çalisan sef Julien Dumas, dogaya adanmis mevsimsel yemekler yapiyor. Tedarikçileri, bahçivanlari, balikçilari ve besicileriyle iliskilerine tutkuyla bagli olan Dumas, küçük ölçekli çiftçilerin ve balikçilarin özgünlügüne öncelik vererek, çok yüksek kalitede tatlar sunuyor. Julien Dumas’nin seyahatlerini okyanus, baliklar, kabuklular, deniz yosunlari ve kiyi otlari yönlendiriyor, çevre dostu bir asçilik yaklasimiyla uyum içinde gerçeklesiyor.

Julien Dumas, DS Automobiles'in gastronomi elçisi olmasinin yani sira, 0 emisyon modunda 65 kilometreye kadar (WLTP döngüsü) sürüs kabiliyetine sahip yeni DS 7 E-TENSE sarj edilebilir hibrit kullaniyor. Teknolojisi, malzeme seçimi ve zarafetiyle yeni DS 7 E-TENSE, herkesi "Fransiz Seyahat Sanatina" davet ediyor. Yeni fikirler kesfetmek ve kaliteli ürünler arayan üreticilerle tanismak için müthis bir ulasim araci oldugunu kanitliyor.

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmesine yer verilen Dumas, "Enerji geçisinin bir parçasi olacak teknolojideki gelisim kadar Fransiz uzmanligina olan sevgi açisindan da DS Automobiles’in yaklasimini gerçekten takdir ediyorum. Bu degerleri kendi alanim açisindan yorumlarsam, arzu ettigim gastronominin temel unsurlari olan mevsimsellik ve çevreye yakinlik marka için de geçerli. Tipki DS Automobiles gibi ben de küçük ölçekli esnafla çalisiyorum. Kendi mutfak bahçemi kurdum ve denize çok bagliyim. Sehir ve deniz arasindaki gezilerimin hikayesini menümde ve basliklarinda anlatiyorum. Bu yolculuklarin her biri, her zaman paylasmayi sevdigim yeni bir deneyim." ifadelerini kullandi.

DS Automobiles Üst Yöneticisi (CEO) Beatrice Foucher ise sunlari kaydetti:

"Fransiz uzmanligindan bahsediyorsaniz, gastronomi çok önemlidir. Sef Julien Dumas’nin essiz bir imzasi var. Birlikte çalistigi insanlara çok yakin. Bu iliskiler unutulmaz hikayelere ve dikkat çekici ürünlere dönüsüyor. Bu mükemmellik arzusu, bu paylasim ve bu özgünlük, bizim için anlamli olan degerler. Birlikte Fransiz yasam tarzina isik tutmak istiyoruz. Çevreye olan sorumluluk da ortak bir misyon çünkü 2024’ten itibaren yüzde 100 elektriklilere odaklanmayi hedefleyen DS Automobiles, bunu temel strateji olarak görüyor."