Cem Vakfi, Istanbul'da "Sultan Nevruz" etkinligi düzenlediMehmet Kara- Cem Vakfi Onursal Genel Baskani Izzettin Dogan: - "Hazreti Ali'nin derin bir felsefi ve kültür dünyasi var. Onu birkaç kelimeye sigdirmak büyük bir haksizlik olur" - Fener Rum Patrigi Bartholomeos: - "Hazreti Ali, adaleti, fedakarligi, yüksek ahlaki, dürüstlügü, cesareti ve ilme verdigi degerle sadece Müslümanlara degil herkese örnek teskil etmektedir"

Cem Vakfi, Istanbul'da "Sultan Nevruz" etkinligi düzenlediMehmet Kara- Cem Vakfi Onursal Genel Baskani Izzettin Dogan:
- "Hazreti Ali'nin derin bir felsefi ve kültür dünyasi var. Onu birkaç kelimeye sigdirmak büyük bir haksizlik olur"
- Fener Rum Patrigi Bartholomeos:
- "Hazreti Ali, adaleti, fedakarligi, yüksek ahlaki, dürüstlügü, cesareti ve ilme verdigi degerle sadece Müslümanlara degil herkese örnek teskil etmektedir"

ISTANBUL (AA) - Cem Vakfi, Hazreti Ali'nin dogum günü kabul edilen "Sultan Nevruz" ile baharin baslangici dolayisiyla etkinlik düzenledi.

Haliç Kongre Merkezi'ndeki etkinlige çok sayida siyasi parti temsilcisi, dini cemaat lideri ve vatandas katildi.

Cem Vakfi Onursal Genel Baskani Izzettin Dogan, burada yaptigi konusmada, Hazreti Ali'nin büyük bir adalet ve sevgi örnegi oldugunu söyledi.

Hazreti Ali'nin sadece dogdugu cografyaya degil tüm insanliga bir mesaj tasidigini dile getiren Dogan, "Hazreti Ali'nin derin bir felsefi ve kültür dünyasi var. Onu birkaç kelimeye sigdirmak büyük bir haksizlik olur." dedi.

Fener Rum Patrigi Bartholomeos, Kahramanmaras merkezli depremlerde ve sel felaketlerinde hayatini kaybedenler için taziyelerini sundu.

Hazreti Ali'nin üstün özellikleriyle tüm dünya için örnek bir sahsiyet oldugunu kaydeden Bartholomeos, "Hazreti Ali, adaleti, fedakarligi, yüksek ahlaki, dürüstlügü, cesareti ve ilme verdigi degerle sadece Müslümanlara degil herkese örnek teskil etmektedir. Alevi cemaatinin etkinliklerine davet edildigimizde ayri bir heyecanla icabet etmeye çalismaktayiz. Alevi kardeslerimizin de kendi hürriyetleri ile aktif olarak toplumda yerlerini aliyor olmasi hepimizi mutlu etmektedir." diye konustu.

Bartholomeos, Paskalya Bayrami'ni gelecek ay kutlayacaklarini belirterek, bayramlarin farkli fikirler ve inançlar için kardeslige vesile olmasi temennisinde bulundu.

Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir da depremde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Bahadir ayrica, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ni kutladi.

Hatay ile kardes belediye olduklarini, deprem bölgesindeki yaralari sarmak için var güçleriyle çalismaya devam ettiklerini dile getiren Bahadir, Türkiye'nin tüm renkleriyle kardes oldugunu, bunu devam ettirmek için çalisacaklarini kaydetti.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz de Hazreti Ali'nin sevgi, kardeslik ve adaleti temsil etmesiyle ilgili örnekler verdi.

Program, konusmalarin ardindan müzik gösterisi ve cem töreni ile sona erdi.