Adana'da kus kulübesinde uyusturucu saklayip sattigi öne sürülen zanli 15 yil hapisle yargilanacakAbdulkerim S. B. Topaloglu

Adana'da kus kulübesinde uyusturucu saklayip sattigi öne sürülen zanli 15 yil hapisle yargilanacakAbdulkerim S. B. Topaloglu

ADANA (AA) - Adana'da evinin damindaki kus kulübesinde uyusturucu sakladigi ve satisini yaptigi öne sürülen tutuklu sanik hakkinda 15 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

Uyusturucu ticareti yaptigi iddiasiyla 26 Aralik 2022'de tutuklanan E.Y. hakkinda savcilikça hazirlanan iddianame, Adana 8. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Iddianamede, merkez Seyhan ilçesi Dumlupinar Mahallesi'nde bir evin damindaki kus kulübesinde uyusturucu saklandigi ve satildigi ihbari üzerine polis ekiplerince adrese operasyon düzenlendigi belirtildi.

Narkotik dedektör köpegiyle kulübede yapilan aramalarda kavanozun içinde paketlenmis sentetik uyusturucu ve bir miktar esrar ele geçirildigi kaydedilen iddianamede, paketlerde zanlinin parmak izlerinin bulundugu bildirildi.

E.Y'nin üzerinde uyusturucu satisindan elde ettigi degerlendirilen 2 bin 895 liranin da ele geçirildigi aktarilan iddianamede, sanigin "uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama" suçundan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.

Ifadesinde suçlamalari kabul etmeyen tutuklu sanigin yargilanmasina ilerleyen günlerde baslanacak.