Cumhurbaskani Erdogan Kirikhan, Samandag ve Defne'de depremzedeleri ziyaret ettiMümin Altas

Cumhurbaskani Erdogan Kirikhan, Samandag ve Defne'de depremzedeleri ziyaret ettiMümin Altas

HATAY (AA) - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 6 Subat'taki depremlerden etkilenen Hatay'in Kirikhan, Samandag ve Defne ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Erdogan, Kirikhan Stadyumu yaninda kurulan çadir kente gelisinde vatandaslar ve çocuklar tarafindan karsilandi.

Çadir kentte kalan Çesminaz Teyze'yi ziyaret eden Erdogan, Çesminaz Teyze'nin kurulacak konteyner kente yerlestirilmesi için Saglik Bakani Koca'ya talimat verdi.

Istanbul'dan getirdigi hediyeyi Çesminaz Teyze'ye takdim eden Erdogan, ziyaret ettigi çadirlardaki depremzedelerin aile, ev, saglik ve çocuklarin egitim durumlarina iliskin bilgi aldi, ardindan Samandag'a geçti.

Burada da çadir kentte kalan depremzedeleri ziyaret eden Erdogan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklari sevdi.

Erdogan, Defne ilçesinde konteynerlerden olusan sahra hastanesini ziyaret etti. Tedavi gören vatandaslara geçmis olsun dileklerini ileten Erdogan, çalismalara iliskin doktorlar ve Bakan Koca'dan bilgi aldi.

Cumhurbaskani Erdogan, Katar'dan gelen konteynerlerden kurulan Katar-Türkiye Kardeslik Konteyner Kenti’nde de incelemelerde bulundu.

Konteyner kentte kalan küçük bir kiz çocugunun "Bizim evimiz yikildigi için buraya geldik." sözleri üzerine Erdogan, "Size yeni ev yapacagiz, oraya geçeceksiniz." dedi.

Ziyaretlerde, Cumhurbaskani Erdogan'a, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Içisleri Bakani Süleyman Soylu ve Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun eslik etti.