Cumhurbaskani Erdogan, BBP Genel Baskani Destici'yi kabul ettiMümin Altas- BBP Genel Baskani Destici: - "BBP, 14 Mayis'ta yapilacak seçimlerde 81 ilin tamaminda kendi ismi, logosu ve kendi adaylariyla seçime katilacaktir. Bugün prensip olarak anlastigimiz budur"

Cumhurbaskani Erdogan, BBP Genel Baskani Destici'yi kabul ettiMümin Altas- BBP Genel Baskani Destici:
- "BBP, 14 Mayis'ta yapilacak seçimlerde 81 ilin tamaminda kendi ismi, logosu ve kendi adaylariyla seçime katilacaktir. Bugün prensip olarak anlastigimiz budur"

ANKARA (AA) - Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici'yi kabul etti.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki basina kapali toplanti 1 saat sürdü.

Destici, görüsmenin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, Cumhur Ittifaki'nin, devletin bekasi, ülkenin bütünlügü ve milletin istiklal ve istikbalini önceleyerek yoluna devam ettigini söyledi.

Cumhur Ittifaki içinde yer alirken, eksik bulduklari noktalari dönem dönem dile getirdiklerini, toplumun çesitli kesimlerinin hakli taleplerinin takipçisi olduklarini vurgulayan Destici, bugün de yine bu talepleri dile getirdiklerini belirtti.

- "BBP, 81 ilin tamaminda kendi ismi, logosu ve adayiyla seçime katilacak"

"Cumhur Ittifaki bir ve bütün olarak yoluna devam etmektedir." diyen Destici, söyle devam etti:

"BBP olarak 14 Mayis'ta yapilacak seçimlerde Cumhur Ittifaki'nin bir parçasi, bileseni olarak yine kararli ve uyumlu sekilde devam ediyoruz. BBP'nin cumhurbaskani adayi, daha önce de dile getirdim, her noktada Cumhurbaskani'miz Sayin Recep Tayyip Erdogan'dir. Önceliklerimizden birisi en basta geleni Cumhurbaskani'mizin tekrar seçimleri kazanmasi noktasinda sahada tüm gücümüzle teskilatimizin her bir ferdinin gayretiyle çalismaya devam edecegiz. Bunu, Türkiye'nin ve milletin gelecegi, ülkenin bütünlügü açisindan çok kiymetli ve önemli buluyoruz. Seçimlerin ikinci ayagi için yukarida da prensip olarak bunu görüstük, anlastik, uzlastik. BBP 14 Mayis'ta yapilacak seçimlerde 81 ilin tamaminda kendi ismi, logosu ve kendi adaylariyla seçime katilacaktir. Bugün prensip olarak anlastigimiz budur. Ülkemiz, milletimiz, partimiz ve Cumhur Ittifaki için hayirli olmasini Allah'tan niyaz ediyorum."

- "BBP potansiyel açisindan besinci büyük parti"

Destici, bugünkü kararlarinin bu sekilde oldugunu, nisana kadar olaganüstü birtakim gelismeler olursa onu da tekrar degerlendireceklerini ifade etti.

"Seçimlere iliskin prensip kararin, Cumhur Ittifak'inin çikaracagi milletvekili sayisinin etkisi üzerine bir degerlendirmeniz oldu mu?" sorusu üzerine Destici, sunlari kaydetti:

"Bütün degerlendirmelerimizi yaptik. Degerlendirmeler sonucu BBP'nin mevcut oy potansiyelini sandiga tasimasi, özellikle Cumhurbaskanligi seçimlerinde ve milletvekilleri seçimlerinde bu çok kiymetli. BBP'nin söyle bir özelligi var. 30 yillik tecrübeli bir siyasi partiyiz, tecrübeli kadrolara sahibiz. Bugüne kadar yüzde 10 barajindan dolayi hak ettigimiz oyu alamadik, ya da bize oy verecek seçmen bu saiklerle bize oy vermedi. Simdi ittifak içinde oldugumuz için barajsiz bir seçime giriyoruz. BBP son yaptirdigimiz anketlerle potansiyel açisindan Türkiye'nin besinci büyük partisi. Yüzde 30'un üzerinde oy alma potansiyeli olan bir siyasi partiyiz. Bunu bugüne kadar hiç alamadik ama bu seçimlerde baraj olmayacagi için sahada tüm adaylarimizla çalisacagiz. Insallah potansiyelimizin önemli bir kismini alacagimiza ve hem BBP'nin yüksek sayida milletvekili ile Meclis'te temsil imkani yakalayacagina hem de ciddi bir oy oranina kavusacagina, kurumsallasmasi adina çok önemli ve kiymetli bir sonuç olacagina inaniyorum."

Destici, Cumhur Ittifaki'nin genislemesi yönünde bazi partilerle yapilan görüsmelere iliskin soru üzerine, "Genisliyor. Ismini zikrettiginiz partilerle görüsmeler devam ediyor. Görüsmelerin olumlu gittigini biliyoruz. AK Parti heyeti görüsmeleri sürdürüyor." dedi.