Fatih Karagümrük'ün golcüleri Diagne ile Borini, performanslariyla dikkati çekiyorBozhan Memis- Süper Lig'de 14'er gol atan iki futbolcu, paslariyla da takima katki saglayarak 38 golde ön plana çikti - Fenerbahçe'de Valencia-Batshuayi 33 golle ligin en golcü ikilisi olurken, iki oyuncu toplamda 36 gole katki verdi

Fatih Karagümrük'ün golcüleri Diagne ile Borini, performanslariyla dikkati çekiyorBozhan Memis- Süper Lig'de 14'er gol atan iki futbolcu, paslariyla da takima katki saglayarak 38 golde ön plana çikti
- Fenerbahçe'de Valencia-Batshuayi 33 golle ligin en golcü ikilisi olurken, iki oyuncu toplamda 36 gole katki verdi

ISTANBUL (AA) - BOZHAN MEMIS - VavaCars Fatih Karagümrük'ün hücum oyunculari Mbaye Diagne ile Fabio Borini, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de attiklari gollerin yani sira paslariyla da ön plana çikarak 38 gole direkt katki sagladi.

Süper Lig'de 23 maçta 7 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 maglubiyet yasayan VavaCars Fatih Karagümrük, son 9 haftada yakaladigi yenilmezlik serisiyle kulüp tarihinin en uzun süreli serisine imza atti.

Ligde 23 maçta 49 gol atan kirmizi-siyahli ekipte, bu gollerin 28'i Diagne ve Borini ikilisinden geldi.

Italyan oyuncu Borini, 14 golünün yani sira takim arkadaslarinin kaydettigi 9 golde de son paslara imzasini atti. Diagne, Ozdoev, Biraschi ve Kouassi'yi 2'ser kez golle bulusturan Borini, 1 kez de Ricci'ye gol pasi verdi.

Borini'yle ayni gol sayisina (14) sahip Mbaye Diagne de Borini ve Ozdoev'i 2'ser kez golle bulustururken, Colley'ye de 1 kez gol pasi verdi.

Iki oyuncu, bu sezon attiklari 28 golün yani sira, diger takim arkadaslarini da 10 kez golle bulusturarak 38 gole direkt katki sagladi.


- En golcü ikili Valencia-Batshuayi


Bu sezon Süper Lig'de 23 gol atarak krallik yarisinda zirvede olan Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Enner Valencia, ayni zamanda 4 de gol pasi verdi. Irfan Can Kahveci'ye 2 gol pasi veren Ekvadorlu oyuncu, Emre Mor ve Michy Batshuayi'yi de 1'er kez golle bulusturdu.

Sari-lacivertli ekibin bir diger golcüsü Michy Batshuayi ise sezonun geri kalan bölümünde 10 kez gol sevinci yasadi. Belçikali futbolcu, bu sezon Valencia'ya 1 kez gol attirirken, 11 gole katki sagladi.

Iki oyuncu, geride kalan 25 haftalik periyotta 33 gol atarak ligin en golcü ikilisi oldu. Valencia, atilan 33 gol disinda diger takim arkadaslarini da 3 kez golle bulustururken, iki isim toplamda 36 gole katki sagladi.


- Icardi-Gomis ikilisi 23 gole katki verdi


Galatasaray'in Arjantinli yildizi Mauro Icardi, bu sezon sari-kirmizili formayla 9 gol kaydederken, tecrübeli oyuncu Bafetimbi Gomis de 8 kez aglari havalandirdi. Iki oyuncu geride kalan periyotta 17 gole imza atarken, Icardi 6 kez takim arkadaslarini golle bulusturdu.

Arjantinli forvet; Kerem Aktürkoglu'na 3 gol attirirken, Mertens'e de 2 kez gol pasi verdi. Bitexen Giresunspor deplasmaninda Dubois'nin attigi golde de pozisyonu hazirlayan Icardi, bu sezon 15 gole direkt katki sagladi.


- Besiktas'ta Weghorst gitti Aboubakar geldi


Besiktas, devre arasinda forvet degisikligine gitti. Suudi Arabistan ekiplerinden Al Nassr'in Cristiano Ronaldo'yu kadrosuna katmasinin ardindan Manchester United, Besiktas'tan Wout Weghorst'u transfer etti. Besiktas da Ronaldo'nun transferi sonrasinda kadroda düsünülmeyen eski golcüsü Vincent Aboubakar'i tekrar kadroya dahil etti.

Siyah-beyazli takimda bu sezon en çok gol (9) sevinci yasayan isim Cenk Tosun olurken, milli futbolcuyu 8 golle sezonun ilk yarisinda forma giyen Weghorst takip etti.

Weghorst'un ardindan kadroya dahil edilen Vincent Aboubakar, Besiktas formasiyla 3 maça çikarken, bu mücadelelerde 2 gol atti. Aboubakar, son oynanan Medipol Basaksehir mücadelesinde de Masuaku'nun golünde pasi veren isim oldu.

Besiktas'in forvetleri bu sezon toplamda 19 gol atarken, 5 kez de takim arkadaslarini golle bulusturup toplamda 24 gole etki etti.