Cinsel saldiri suçlamasiyla yargilanan eski okul müdürüne 4 yil 8 ay 7 gün hapis cezasiTanju Özkaya

Cinsel saldiri suçlamasiyla yargilanan eski okul müdürüne 4 yil 8 ay 7 gün hapis cezasiTanju Özkaya

ANKARA (AA) - Ankara'da ilkokulda birlikte görev yaptigi okul müdür yardimcisina cinsel saldirida bulundugu gerekçesiyle yargilanan eski okul müdürü Azmi Y, "cinsel taciz" ve "sarkintilik düzeyinde cinsel saldiri" suçlarindan 4 yil 8 ay 7 gün hapis cezasina çarptirildi.

Ankara 33. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya tutuksuz sanik Azmi Y. ile taraf avukatlari katildi.

Mahkeme Baskani Hasan Satir, önceki celse dava dosyasina sunulan esas hakkinda mütalaaya karsi savunma yapmasi için saniga söz verdi.

Yaklasik 30 yildir kamu çalisani oldugunu, bunun 20 yillik bölümünde müdür olarak birçok okulda görev yaptigini belirten Azmi Y, "Bu okullarda birlikte çalistigim hiç kimsenin benden sikayetçi olacagi bir eylemim olmadi. Müstekiyle karsilikli mesajlastik sadece. Görüntülere gelecek olursak sadece sakalastik, benim hatam sakalasmak oldu. Kimseyi taciz etmedim, suçsuzum, beraatimi talep ediyorum." dedi.

Sanik avukati da müvekkilinin suçsuz oldugunu, sikayetçinin tutarsiz beyanlarda bulundugunu, bu durumun da kendilerini dogruladigini iddia etti.

Magdur kadinin avukati Nurseda Arslan ise sanigin, isnat edilen suçlari isledigine dair esas hakkinda mütalaada somut delillerin sunuldugunu belirterek, "Savcinin mütalaasina katiliyoruz, cezalandirmanin da bu yönde yapilmasini istiyoruz. Sanigin olay tarihinde müvekkilimin amiri konumunda olmasi ve kamu otoritesinin kendisine verdigi yetkiyi kötüye kullanarak zincirleme sekilde müvekkilime cinsel saldirida bulundugu ispatlanmistir. Bu nedenle emsal teskil edecek sekilde üst sinirdan cezalandirilmasini talep ediyoruz." diye konustu.

Beyanlarin ardindan Mahkeme Heyeti Baskani Satir, karari açikladi.

Buna göre sanik Azmi Y, "zincirleme sekilde sarkintilik düzeyinde cinsel saldiri" suçundan 3 yil 1 ay 15 gün, "zincirleme sekilde cinsel taciz" suçundan ise 1 yil 6 ay 22 gün hapis cezasina çarptirildi.

- Dava süreci

Ankara'nin Mamak ilçesinde bir ilkokulda müdür yardimcisi olan E.B'nin, olay tarihinde okul müdürü Azmi Y'nin kendisine cinsel saldirida bulundugu iddiasiyla sikayetçi olmasi üzerine sorusturma açilmisti.

Hazirlanan esas hakkindaki mütalaada sorusturma ve yargilama asamasinda elde edilen deliller sonucunda sanigin üzerine atili "cinsel saldiri" suçunu isledigi yönünde müstekinin beyaniyla uyumlu görüntü kayitlari ve yine "cinsel taciz"de bulunduguna iliskin mesajlarin oldugu ifade edildi.

Suçlamalari reddeden sanigin savunmasina suçtan kurtulmaya yönelik oldugu düsüncesiyle itibar edilmedigi aktarilan mütalaada, "Tanik beyanlari, güvenlik kamerasi görüntüleri, katilanin asamalarda alinan tutarli ve istikrarli beyanlariyla mesaj içerikleri birlikte degerlendirildiginde sanigin, farkli zamanlarda birden fazla kez katilana sarilmaya ve öpmeye çalistigi, dokundugu ve basini oksadigi, bu eylemlerinin de ani ve kesik hareketlerle islenen, bedensel temas içeren, cinsel arzulari tatmin amacina yönelik hareketler oldugu anlasilmistir." degerlendirmesi yapilmisti.

Mütalaada sanik Azmi Y'nin, "zincirleme sekilde kamu görevini kullanarak sarkintilik düzeyde cinsel saldiri" suçundan 9 yil 3 aydan 26 yil 2 aya, "zincirleme sekilde kamu görevini kullanarak cinsel tacizden" ise 5 aydan 5 yil 2 aya kadar hapsi istenmisti.