Bakan Kasapoglu, down sendromlu milli sporcularla basketbol oynadiHalil Ibrahim Avsar

Bakan Kasapoglu, down sendromlu milli sporcularla basketbol oynadiHalil Ibrahim Avsar

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü dolayisiyla down sendromlu milli basketbolcularla bir araya geldi.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre Kasapoglu, 30 Eylül-7 Ekim tarihlerinde Italya'da düzenlenecek Avrupa Sampiyonasi'na Ankara'daki Altindag Spor Salonu'nda hazirlanan Down Sendromlular Basketbol Milli Takimi'ni ziyaret etti.

Ziyaretinde milli sporcularla basketbol oynayan Bakan Kasapoglu, "Sadece bugüne özgü degil, bu gençlerimizin, bu yeteneklerimizin, piril piril arkadaslarimizin her zaman farkindayiz. Farkinda olmaya da devam edecegiz. O yüzden spordaki erisebilirligi en yüksek derecede saglama noktasinda adimlar attik. Bundan sonra da adimlarimizi büyüterek atmaya devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

"Bu gençlerimiz, Avrupa Sampiyonasi'nda ikinciligi ülkemize getirdi." diyen Kasapoglu, "Eylül ayinin sonunda baslayacak organizasyona sampiyonluk hedefiyle hazirlaniyorlar. Biz de bugün onlarin yanindayiz. Antrenmanlarina katildik. Motivasyonlarinin, bu anlamdaki inançlari ve gayretlerinin en yüksek derecede olduguna sahit olduk. Bundan sonra da onlarin yaninda olmaya devam edecegiz. Sadece bir gün, bir hafta degil, yilin her günü tüm imkanlarimizla, yüregimizle onlarin yanindayiz. Onlari seviyoruz. Onlarin degerli aileleriyle beraber, devlet olarak, federasyon olarak, kulüpler olarak hep birlikte bu yolu yürüyecegiz. Bu sevinci ve umudu büyütecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Ziyarette Kasapoglu ayrica, milli basketbolcu Emre Bolluk'un dogum gününü pasta keserek kutladi.