Bolu'da "Psikososyal Destek Hatti" depremzedelerin hizmetinde Zafer Göder

Bolu'da "Psikososyal Destek Hatti" depremzedelerin hizmetinde Zafer Göder

BOLU (AA) - Bolu'da kurulan "Psikososyal Destek Hatti" kente gelen depremzedelere haftanin 7 günü hizmet veriyor.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerden etkilenenlerin, yasadiklari travmalari atlatabilmeleri için çalismalar devam ediyor.

Bolu Valiligi öncülügünde Il Saglik Müdürlügü tarafindan da psikososyal destek faaliyetleri yürütülüyor.

Depremzedeler, Bolu Izzet Baysal Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesi bünyesinde kurulan "Psikososyal Destek Hatti"na haftanin 7 günü ulasarak, sorun ve sikintilarini uzmanlara iletebiliyor.

- "Depremzedelerin rutin hayatlarina dönmesini saglamayi hedefliyoruz"

Hastanenin bashekimi Doç. Dr. Hülya Ensari, AA muhabirine, depremzedelerin rutin hayatlarina dönmesini saglamayi hedeflediklerini söyledi.

Haftada bir gün, depremzedelerin geçici olarak barindigi yurtlarda psikiyatri poliklinik hizmeti vermeye devam ettiklerini dile getiren Ensari, "Depremzedelerin ihtiyaç hissettikleri her an ruh sagligi uzmani, psikolog veya sosyal çalismaciya ulasarak, haftanin 7 günü 24 saat, ihtiyaçlari dogrultusunda psikososyal destek ve danismanlik alabilecekleri konusunda bilgilendirmeler de yapilmaktadir. Yapilan çalismalar araciligiyla tespit edilen diger depremzede ihtiyaçlari da kurumlar arasi isbirligiyle giderilmeye çalisilmaktadir." diye konustu.

Ensari, kentte açilan "Psikososyal Destek Hatti"na iliskin su bilgileri verdi:

"Isteyen vatandaslarimiz saat 08.00-24.00 arasi 0374 275 11 44 numarali telefon hattini arayabilir. Kisinin karsisina psikolog veya sosyal çalismaci çikiyor. Onlar kisinin bu anlamda yasadigi sorunlari dinliyor. Gerekirse psikiyatriste gerekirse de sosyal çalismaciya yönlendiriyor. Yine haftanin 7 günü 24 saat 0536 898 73 73 numarali Psikiyatri WhatsApp hattimizi bu amaçla kullaniyoruz. Burada da psikiyatristlerimiz uzman görüslerini aktarmaktadirlar. Bu telefonu Türkiye'nin her yerinden vatandaslarimiz kullanabilir."

Ensari, depremzedelerin temel gereksinimlerinin mümkün oldugu kadar kisa sürede giderilmesinin, ruhsal travmalarin kalici hastaliga dönüsmesinin önüne geçilebilecegini sözlerine ekledi.