Bakü'de 2. Türk Dünyasi Edebiyat ve Kitap Festivali basladiRuslan Rehimov

Bakü'de 2. Türk Dünyasi Edebiyat ve Kitap Festivali basladiRuslan Rehimov

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'in baskenti Bakü'de 2. Türk Dünyasi Edebiyat ve Kitap Festivali düzenleniyor.

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansinin (TIKA) destegiyle Beynelhalk Türk Müellifleri Içtimai Birligince düzenlenen festivalin açilisina Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Baskani Ganire Pasayeva, Azerbaycan Yazarlar Birligi Baskani Anar Rzayev, Azerbaycan Basin Konseyi Baskani Resat Mecit, Türk dünyasindan bilim insanlari, sairler, yazarlar, aydinlar ve çok sayida kisi katildi.

Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi bahçesinde açik havada gerçeklestirilen etkinlikte Azerbaycan Milli Marsi okundu, sehitler için saygi durusunda bulunuldu.

Festival kapsaminda kitap tanitimlari, imza günleri, siir ve sarki dinletileri, folklor gösterileri, film gösterimleri gibi sanat ve edebiyat etkinlikleri yapilacak.

Bir hafta devam edecek 2. Türk Dünyasi Edebiyat ve Kitap Festivali'nde her gün bir Türk devletinin edebiyati tanitilacak.

Festivale Azerbaycan Kültür Bakanligi, Azerbaycan Yazarlar Birligi, Bakü Valiligi, Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi, TÜRKSOY, Türk Kültür ve Miras Vakfi gibi kurumlar da destek veriyor.