Özbekistan'da 9 Temmuz'daki cumhurbaskani erken seçimi için 4 adayin basvurusu kabul edildiBahtiyar Abdülkerimov

Özbekistan'da 9 Temmuz'daki cumhurbaskani erken seçimi için 4 adayin basvurusu kabul edildiBahtiyar Abdülkerimov

TASKENT (AA) - Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu (MSK), 9 Temmuz'da yapilacak cumhurbaskani erken seçimi için 4 adayin basvurusunu kabul etti.

???????Özbekistan MSK toplantisinda, ülkede gelecek ay yapilacak cumhurbaskani erken seçimleri için siyasi partilerin adaylarinin basvurulari görüsüldü.

Toplantida, siyasi partilerin adaylarinin basvurulari kabul edilerek, adaylar MSK tarafindan cumhurbaskani adayi olarak kabul edildi.

???????MSK toplantisinda, Özbekistan Liberal Demokrat Partisi’nden Cumhurbaskani Sevket Mirziyoyev, Halk Demokrat Partisi’nden Ulugbek Inayatov, Özbekistan Ekoloji Partisi’nden Abdusukur Hamzayev ve Adalet Sosyal Demokrat Partisi’nden Roba Mahmudova'nin cumhurbaskani adayi olarak kayda alinmasi kararlastirildi.

Özbekistan'da 9 Temmuz'da cumhurbaskani erken seçimi yapilacak.

30 Nisan'da düzenlenen referandumda, bazi degisiklikler yapilarak anayasada cumhurbaskaniyla ilgili yeni düzenlemeler de getirilmisti. Bu çerçevede cumhurbaskaninin bazi görev ve yetkileri parlamentoya devredilirken, cumhurbaskaninin görev süresi 5 yildan 7 yila çikarilmisti.