BBP Genel Baskani Destici, Ahilik Haftasi Programi'nda konustu:Fatma Sevinç Çetin- "Ekimde Meclis açilir açilmaz emeklilerle ilgili düzenleme derhal yapilmali. Yüzde 25 zam bütün emeklilerimize verilmeli, ocak ayinda da en düsük emekli maasi 15 bin liranin üzerinde olmalidir"

BBP Genel Baskani Destici, Ahilik Haftasi Programi'nda konustu:Fatma Sevinç Çetin- "Ekimde Meclis açilir açilmaz emeklilerle ilgili düzenleme derhal yapilmali. Yüzde 25 zam bütün emeklilerimize verilmeli, ocak ayinda da en düsük emekli maasi 15 bin liranin üzerinde olmalidir"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, emekli maaslariyla ilgili düzenlemenin, ekimde Meclis açilir açilmaz derhal yapilmasi gerektigini ifade etti.

Destici, Sincan Soförler Odasi'nin düzenledigi Ahilik Haftasi Programi'nda yaptigi konusmada, ahiligin anlatilmasi ve o ruhun yeniden memlekete, esnafa hakir kilinmasi gerektigini belirtti.

Tarlada 5 lira olan domatesin, markette ya da pazarda 45 liraya satildiginda büyük bir problem oldugunu dile getiren Destici, "Biz, kültürümüzden, ahlakimizdan, inancimizdan, ahilik anlayisimizdan vazgeçmisiz demektir." dedi.

Emekli maaslarina da deginen Destici, emeklilerin kök maasina zam yapildigini hatirlatarak, sunlari kaydetti:

"Yüzde 25 zam bekleyen emeklilerimiz, maasi almaya gittiklerinde 0 zamla karsi karsiya kaldilar. Ekimde Meclis açilir açilmaz emeklilerle ilgili düzenleme derhal yapilmali. Önce yüzde 25 zam bütün emeklilerimize verilmeli, emeklilerimizin ekimde maasi asgari ücretin üzerine çikarilmali daha sonra ocak ayinda da en düsük emekli maasi 15 bin liranin üzerinde olmalidir."

Küçük esnafin, çiftçilerin desteklenmesi gerektigini vurgulayan Destici, üreticilerin kullandigi akaryakit fiyatlarinda özel tüketim vergisinin kaldirilmasini istedi.

Cumhur Ittifaki'nin birlik demek oldugunu, devletin varligini önceledigini anlatan Destici, "Bu ittifak sadece seçim isbirligi için seçimlere yönelik kurulmamistir. Bu ittifak 15 Temmuz hain darbe gecesi, FETÖ darbe girisimine karsi sokakta kurulmustur. Ayni umutla da devam etmektedir." diye konustu.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Yasar Yildirim da konusmasinda, kendisinin de esnafliktan geldigini ve her zaman esnafin yaninda olacagini vurguladi.

Yildirim, emekli maaslarina iliskin, "Özellikle 7 bin 500 lira maas alan emeklilerle ilgili bir gecikmemiz oldu. Bunu ekimde, Meclis açilinca insallah telafi edecegiz." sözlerini sarf etti.

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ile Belediye Meclisi'nin ayni uyumu göstermedigini söyleyen Yildirim, katilimcilardan, yerel seçimlerde Cumhur Ittifaki'nin belediye baskani adayina destek vermelerini istedi.

Programa, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Fethan Baykoç, Sincan Belediye Baskani Murat Ercan, Etimesgut Belediye Baskani Enver Demirel, Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok ve çok sayida davetli katildi.