BAE'li para atici kadin sporcu, Dünya Kupasi'na Sakarya'da hazirlaniyorUgur Subasi- Para Aticilik Dünya Kupasi'nda altin madalya hedefiyle çalismalarini sürdüren Ayse el-Miheyri, 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'nda da ülkesini temsil etmek istiyor - Serdivan ilçesinde kampa giren 5 çocuk annesi 46 yasindaki El-Miheyri: "Daha önceden kamp için gelmistim. Yetenekli ve tecrübeli egitimcilerin özenine sahit oldum. Bundan dolayi kamp için Sakarya'yi seçtim"

BAE'li para atici kadin sporcu, Dünya Kupasi'na Sakarya'da hazirlaniyorUgur Subasi- Para Aticilik Dünya Kupasi'nda altin madalya hedefiyle çalismalarini sürdüren Ayse el-Miheyri, 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'nda da ülkesini temsil etmek istiyor
- Serdivan ilçesinde kampa giren 5 çocuk annesi 46 yasindaki El-Miheyri:
"Daha önceden kamp için gelmistim. Yetenekli ve tecrübeli egitimcilerin özenine sahit oldum. Bundan dolayi kamp için Sakarya'yi seçtim"

SAKARYA (AA) - UGUR SUBASI - Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Para Aticilik Milli Takimi sporcusu Ayse el-Miheyri, 22-31 Mayis'ta Güney Kore'de düzenlenecek Dünya Kupasi'nin hazirliklarina Sakarya'da devam ediyor.

Bebekken geçirdigi çocuk felci nedeniyle yürüme engeli bulunan 46 yasindaki 5 çocuk annesi El-Miheyri, uluslararasi organizasyonlara hazirlanmak için daha önceki kamp tecrübesinden memnun kaldigi Sakarya'yi tercih etti.

Kampi kapsaminda Serdivan Spor Salonu'ndaki atis poligonunda 17 Mayis'a kadar çalisacak El-Miheyri, 22-31 Mayis'ta Güney Kore'de düzenlenecek Para Aticilik Dünya Kupasi ve 17-29 Eylül'de Peru'da yapilacak Dünya Sampiyonasi için antrenmanlarini sürdürüyor.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'na katilan ancak istedigi basariyi elde edemeyen El-Miheyri, katilacagi kupa ve sampiyonalardaki dereceleriyle 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'na kota almayi hedefliyor.


- "Aticilikta güç, sabir, odaklanma ve iradeyi buluyorum"


Ayse el-Miheyri, AA muhabirine, 3 yildir aticilikla ilgilendigini, bu süre zarfinda Tokyo 2020'ye katilma basarisi gösterdigini söyledi.

Bu sporu severek yaptigini dile getiren El-Miheyri, "Sabrimi denemem, odaklanmam, günlük hayatimda ihtiyacim olan bazi seyleri yerine getirmem ve kabiliyet kazanmamda büyük rol oynadigini düsündügüm için bu sporu seçtim. Ailem de destek oluyor. Bu da beni çok mutlu ediyor." diye konustu.

El-Miheyri, ilk baslarda bazi zorluklarla karsilastigini ve tekerlekli sandalyede olmasi nedeniyle aletleri kullanmakta sikinti yasadigini ancak egitimcilerin yardimlariyla bu zorluklari astigini anlatti.

Sakarya'da kamp yapmaktan memnun oldugunu söyleyen El-Miheyri, "Aticiligi çok seviyorum. Aticilikta güç, sabir, odaklanma ve iradeyi buluyorum." ifadelerini kullandi.


- "Burada rahatlik, güven ve egitimde yetkinlik mevcut"


Bu ay Güney Kore'de gerçeklestirilecek Dünya Kupasi'na hazirlandigini animsatan El-Miheyri, "Daha önce de kamp için Türkiye'ye gelmistim. Burada yetenekli ve tecrübeli egitimcilerin özenine sahit oldum. Bundan dolayi kamp yapmak için Sakarya'yi seçtim. Burada rahatlik, güven ve egitimde yetkinlik mevcut." seklinde konustu.

El-Miheyri, 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'na katilma hakki elde etmeyi ve bu organizasyonda kürsüye çikmayi hedefledigini sözlerine ekledi.

BAE'li sporcuya çalismalarinda destek veren Aticilik Il Antrenörü Erman Yücel, misafir sporcuya tesisi açtiklarini ve her konuda yardimci olduklarini aktardi.

El-Miheyri'ye antrenörlük yaptigini belirten Yücel, "Sakarya, 'Avrupa Spor Sehri' seçildi. Bunun meyvelerini almaya basladik. Bize Bakanligimizdan yönlendirdiler. Yöneticilerimiz programlari yapiyor, biz de onlari temsilen yardimci olmaya çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.