Azerbaycan'da, "DIGIAGE Baku 2023" oyun gelistirme kampi düzenlendiRuslan Rehimov

Azerbaycan'da, "DIGIAGE Baku 2023" oyun gelistirme kampi düzenlendiRuslan Rehimov

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'in baskenti Bakü'de, "DIGIAGE Baku 2023" oyun gelistirme kampi düzenlendi.

Bilisim Vadisi Bakü, Azerbaycan Vatandaslara Hizmet ve Sosyal Inovasyonlar Devlet Ajansi (ASAN Hizmet) ve Azerbaycan Teknik Üniversitesince ortaklasa düzenlenen ve 4 gün devam eden kamp, kapanis töreni ile sona erdi.

Törene, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, Bilisim Vadisi Genel Müdürü Serdar Ibrahimcioglu, ASAN Hizmet ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi yetkilileri katildi.

Etkinlikte, "DIGIAGE Baku 2023" kampinin özet videosu ile kampin en basarili takimlarinin tanitim videosu gösterildi.

Büyükelçi Bagci, etkinlikte yaptigi konusmada, Türkiye ve Azerbaycan olarak saglam ve kopmaz bir sekilde tek millet olabilmeyi basarmayi ve bunu tüm dünyaya göstermeyi hedeflediklerini söyledi.

Türkiye ve Azerbaycan'in tek millet oldugunu 2. Karabag Savasi'nda gösterdigini vurgulayan Bagci, "Cumhurbaskanlarimizin gelecegi görme vizyonu sayesinde imzalanan Susa Beyannamesi dogrultusunda yolumuzda emin adimlarla ilerliyoruz. Türkiye ile Azerbaycan birlik ve kardesligi, tüm Türk dünyasi için de örnektir. Dijital çagda ülkelerimizin ihtiyaç duydugu akademik bilginin paylasilmasini ve üniversiteler arasindaki isbirliklerini son derece önemsiyorum." ifadesini kullandi.

Bagci, Türkiye'deki teknokent ve bilisim vadilerine isaret ederek "Türkiye, bu alandaki tecrübesini kardes ülkelerle paylasmaktan hiçbir zaman çekinmemistir. Verinin kiymetli oldugu ve ticarilestigi bir dönemde, Türkiye, bilgisini kardesleriyle paylasmaktan imtina etmemistir. Rekabetçi bir dönemde verinin ne kadar kiymetli oldugunu biliyorsunuz. Sizlerin bu yöndeki çabalarinizi sonuna kadar destekliyoruz." diye konustu.

- "80 kisi, 14 takimla sunumlarini gerçeklestirdi"

Bilisim Vadisi Genel Müdürü Ibrahimcioglu, tören sonrasinda basin mensuplarina yaptigi açiklamada, Bilisim Vadisi Bakü'nün 2 Mayis'ta açildigini söyledi.

O zaman Bilisim Vadisi Bakü için hizlandirma programlarina iliskin hedefler koyduklarini anlatan Ibrahimcioglu, sunlari kaydetti:

"Bu hizlandirma programlarindan biri de DIGIAGE oyun gelistirme kamplariydi. DIGIAGE'in ilk yurt disi programini Bakü'de gerçeklestirmis olduk. 14 takimin sunum yaptigi bir oyun gelistirme kampini tamamladik. 14 takimin birçogu DIGIAGE'den yatirim alabilecek ve Bilisim Vadisi'nin Bakü kampüsündeki ofis imkanlarindan da ücretsiz faydalanabilecek."

Ibrahimcioglu, programa 270 basvuru yapildigini, bunlardan 80 kisinin seçilerek egitime dahil edildigini aktararak "Bu 80 kisi, 14 takimla sunumlarini gerçeklestirdi. Bu baslangiç asamasi için ekosistemde bizim adimiza hevesimizi ve motivasyonumuzu artirici bir gelisme oldu. Bu kamplar, daha da artarak devam edecek, Bilisim Vadisi Bakü'nün Azerbaycan ekosistemiyle Türkiye ekosisteminin bir arada çalismasina artirici etkisi olacaktir." ifadesini kullandi.