Afet gemisi ögrencilere okul olduBehçet Alkan,Sercan Küçüksahin- Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan afetzedelere konaklama imkani sunmak için Iskenderun'a gelen "Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan" gemisinde ögrenciler, Milli Egitim Bakanliginca farkli kentlerden görevlendirilen ögretmenlerle müfredata uygun ders isliyor- Ögretmen Ugur Güdük:- "Ögrencilerimizin bir kismi sinava hazirlaniyor bir kismi da akademik eksiklerini tamamlamaya çalisiyor"

Afet gemisi ögrencilere okul olduBehçet Alkan,Sercan Küçüksahin- Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan afetzedelere konaklama imkani sunmak için Iskenderun'a gelen "Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan" gemisinde ögrenciler, Milli Egitim Bakanliginca farkli kentlerden görevlendirilen ögretmenlerle müfredata uygun ders isliyor- Ögretmen Ugur Güdük:- "Ögrencilerimizin bir kismi sinava hazirlaniyor bir kismi da akademik eksiklerini tamamlamaya çalisiyor"

HATAY (AA) - BEHÇET ALKAN / SERCAN KÜÇÜKSAHIN - Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan afetzedelere konaklama imkani sunmak için Iskenderun'a gelen "Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan" gemisi, ögrencilere okul olarak da hizmet sunuyor.

Denize kiyi afet bölgelerinde kullanilmasi amaciyla 2020 yilinda Karadeniz Holding tarafindan hazirlanan gemi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanliginin koordinasyonunda geldigi ilk görev yeri Iskenderun'da 28 Subat'tan beri depremzedeleri agirliyor.

Acil durumlarda insani yardim amaciyla kullanilabilecek sekilde tasarlanan, 200'den fazla odasinda 1050 depremzedenin konuk edildigi gemi, anaokulu, ilk ve orta okul ile lise egitimi gören ögrencilere egitim ortami sagliyor.

Restoran, kafeterya, dinlenme ve oyun alanlari, hali saha, poliklinik ve çesitli yasam alanlariyla modern bir "yüzer kent" islevi gören gemide ögrenciler, Milli Egitim Bakanliginca farkli kentlerden görevlendirilen ögretmenlerle müfredata uygun ders isliyor.

- Yatili okula dönüstürülen "Rauf Bey" gemisi ile entegre hizmet sunulacak

Karadeniz Holding tarafindan hazirlanarak 23 Mart'ta Yalova'dan ugurlanan "Rauf Bey" gemisi de Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügüne (KEGM) ait Gemi Kurtaran Gemisi ile yedeklenerek Iskenderun'a getirildi.

LGS kapsamindaki merkezi sinav ve YKS'ye hazirlanan depremzede ögrencilere tahsis edilerek artirilabilir kapasiteyle 1200 ögrenciye yatili okul konseptinde hizmet verecek "Rauf Bey" gemisi, "Süheyla Sultan" gemisinin yanina demirledi.

Modüler sisteme sahip, bilgisayar laboratuvari, konferans salonu, derslikler ve modern yasam alanlari bulunan gemi, düzenlemelerin tamamlanmasinin ardindan Süheyla Sultan ile es güdümlü hizmet sunacak.

- "Süheyla Sultan'daki okulun diger okullardan eksigi yok"

Ögretmen Ugur Güdük, AA muhabirine, Istanbul'un Bakirköy ilçesindeki okulundan geçici görevle geldigi Iskenderun'da ögrencilerle bulustugunu söyledi.

Yas grubuna göre ögrencilere yönelik etkinlikler planlandigini belirten Güdük, "Ögrencilerimizin bir kismi sinava hazirlaniyor bir kismi da akademik eksiklerini tamamlamaya çalisiyor. Müfredatin aynisi burada da uygulaniyor. Gelen materyallere baktigimizda ögrencilerin eksik yayinlari bile buraya ulastirilmis. Katilimla ilgili pürüzler olabiliyor, ögrencileri arayip buraya davet ediyoruz. Gemideki okulumuzun diger okullarimizdan fazlasi var eksigi yok." diye konustu.

Anaokulu ögretmeni Emine Yilmazlar da evi agir hasarli oldugu için konakladigi gemide görevlendirildigini, geminin minik misafirlerini okulla tanistirdiklarini dile getirerek, "Sabah grubumuz 19, ögle grubumuz 16 çocuktan olusuyor. Motivasyonlarini artirmak için çesitli etkinlikler yapiyoruz. Burasi aileler ve çocuklar için çok güzel bir ortam. Her seyimiz mevcut hiçbir eksigimiz yok." ifadelerini kullandi.

- Ögrenciler "yüzer okul"dan memnun

Ögrencilerden 11 yasindaki Ömür Üçel, depremde evlerinin agir hasar almasi nedeniyle ailesiyle gemide konakladiklarini aktararak, "Burada sosyallesiyorum. Kendi evimde okula gidiyor olsaydim okuldan hemen sonra telefona geçiyordum. Burada ise çogunlukla oyun oynuyorum. Derslerde çok güzel anlatim oluyor ve konulari pekistiriyorum." dedi.

9 yasindaki Zeynep Nehir Okuyan da yaklasik 2 haftadir yasadigi gemide vaktini verimli ve eglenceli geçirdigini anlatarak, "Burada oyun ve egitim alanlari çok güzel. Süheyla Sultan gemisini çok seviyoruz. Oyun oynayip ders çalisiyoruz. Bilmedigimiz konularda ögretmenlerimizin yanina gidip konusma imkani buluyoruz." diye konustu.

13 yasindaki Ilayda Simsek ise ailesiyle konakladigi geminin yasam alanlarini begendigini, dersliklerin okulunu aratmadigini kaydetti.

Gemide yeni arkadaslar edindigini belirten Simsek, "Sabah kahvaltidan sonra derse giriyoruz. Dersten sonra kiyafetlerimizi degistirip parka gidiyoruz. Ögretmenlerimiz bizimle çok iyi ilgileniyor. Ayrica dersleri tekrar etmis oluyoruz. Böylelikle deprem nedeniyle unuttugumuz konulari ögreniyoruz." seklinde konustu.