Adana Sabanci Merkez Camisi ve çevresi FPV dronla görüntülendiKoray Kiliç

Adana Sabanci Merkez Camisi ve çevresi FPV dronla görüntülendiKoray Kiliç

ADANA (AA) - Adana'nin simge yapilarindan Sabanci Merkez Camisi ile çevresi Anadolu Ajansi (AA) ekibince FPV dron ile görüntülendi.

Seyhan Nehri kenarinda görkemli bir yapiya sahip olan 6 minareli Sabanci Merkez Cami, 58 bin 900 metrekare alanda Balkanlar ve Orta Dogu'nun en büyük camilerinden biri olma özelligini tasiyor.

Cami, kubbesinden pencerelerine, minarelerinden kubbeleri tasiyan ayaklarina kadar çok sayida tevafuku bünyesinde barindiriyor.

Nehrin her iki yakasina kurulmus devasa Merkez Parki'nin içerisinde bulunan, 1998 yilinda hizmet vermeye baslayan cami, yesil alanlar ve çevresindeki dinlenme yerleriyle dikkat çekiyor.

Klasik Osmanli mimarisi tarzinda yapilan cami, genel görünüm olarak Sultan Ahmet, plan ve iç mekan olarak Selimiye Camisi'ne benziyor. Bu nedenle Sabanci Merkez Camisi 'Selimiye'nin esi, Sultan Ahmet'in kardesi, Kocatepe'nin çagdasi' olarak nitelendiriliyor.

Hat eserlerinde hattat Hüseyin Kutlu'nun imzasi bulunan, çinilerinin ise klasik Iznik teknigiyle yaptirilan caminin ana gövdesindeki dört köseden çikan minareler kare bir sekilde yükseliyor.