Ukrayna'da yogun bombardiman altindaki Çasov Yar sehri görüntülendiDavit Kachkachishvili- Siddetli çatismalarin sürdügü kentte yasayan Tatiyana: - "Her gün saldiri oluyor. Bu agir sartlarda yasiyoruz. Evde su ve elektrik yok. Telefon baglantisi yok, hiçbir sey yok" - Evde yalniz yasayan 80 yasindaki Zina: - "Durum çok kötü. Savas kötüdür. Her gün saldiri altindayiz"

Ukrayna'da yogun bombardiman altindaki Çasov Yar sehri görüntülendiDavit Kachkachishvili- Siddetli çatismalarin sürdügü kentte yasayan Tatiyana:
- "Her gün saldiri oluyor. Bu agir sartlarda yasiyoruz. Evde su ve elektrik yok. Telefon baglantisi yok, hiçbir sey yok"
- Evde yalniz yasayan 80 yasindaki Zina:
- "Durum çok kötü. Savas kötüdür. Her gün saldiri altindayiz"

BAHMUT (AA) - DAVIT KACHKACHISHVILI - Ukrayna'da en yogun çatismalarin sürdügü Donetsk bölgesinde, yogun Rus saldirilarina hedef olan Çasov Yar sehrindeki son durum Anadolu Ajansi (AA) ekibi tarafindan görüntülendi.

Rus kuvvetleri tarafindan kusatilan Bahmut sehrinin tek giris koridoru Çasov Yar, agir bombardiman altinda bulunuyor.

Çasov Yar'da Rus ve Ukrayna ordusu arasinda sokak çatismalari yasaniyor.

Çatismalarin sürdügü kentte evlerini terk etmek istemeyen az sayida sivil, agir kosullarda ayakta kalmaya çalisiyor.

Tam cephe hattinda bulunan sehirdeki insanlar, güçlü patlama sesleri ve saldirilarin gölgesinde yasam mücadelesi veriyor.

Saldiri altindaki yollari kullanarak Çasov Yar'a ulasan AA ekibi sehirdeki gelismeleri yerinde takip etti.

Ukrayna ordusunun yogun hareketliligin görüldügü bölgede genelde tank, piyadeleri tasiyan zirhli araçlar ve cephede kullanilan diger askeri araçlar ile patlamamis bombalar görülüyor.

- Mermilerin altinda yemek pisiriyorlar

Çogu sakinin daha güvenli bölgelere gittigi sehirde, insan sesinden daha çok mermi ve patlama sesleri duyuluyor.

Elektrik, su, dogal gaz ve telefon baglantisinin olmadigi sehirde genelde siginaklarda kalan insanlar yemek pisirmek için disariya çikmak zorunda kaliyor.

Kadinlar, mermi ve bombalarin tehdidi altinda yemek pisiriyor.

Güvenlik nedeni ile soyadini vermek istemeyen 62 yasindaki Tatiyana adli kadin, AA muhabirine, Çasov Yar sehrinde yasadiklarini anlatti.

Isinma imkani olmadigindan soguk evde kaldigi için hastalandigini ifade eden Tatiyana, sehirdeki durumun gittikçe agirlastigina dikkati çekti.

Patlama seslerinin duyuldugu sokakta komsulariyla beraber ates üstünde çorba hazirlayan Tatiyana, dün bir füzenin yasadiklari apartmanin önündeki çocuk oyun alanina isabet ettigini belirterek, "Her gün saldiri oluyor. Bu agir sartlarda yasiyoruz. Evde su ve elektrik yok. Telefon baglantisi yok, hiçbir sey yok. Dogal olarak telefonlar da çekmiyor. Yogun saldirilar nedeniyle neredeyse sehrin merkezindeki tüm evler hasar aldi." dedi.

Son bir haftadir elektrikler kesildigi için yemekleri sokakta pisirmek zorunda kaldiklarini aktaran Tatiyana, "Komsular için sokakta ates üstünde yemek pisiriyorum. Yemek için gereken erzagimiz var. Biz yemekleri daha önceden konserve olarak hazirladik. Tanri'ya sükür her sey var." diye konustu.

- "Bu savas beni çok korkutuyor"

Çasov Yar sehrinde baska bir apartmanin önünde yaktigi ates üzerinde çay için su kaynatmaya çalisan 80 yasindaki Zina adli kadin ise evde yalniz yasadigini aktardi.

Yasli kadin, çatismalarin siddetlendigini ve bombardimanlarin arttigini kaydederek, "Durum çok kötü. Savas kötüdür. Her gün saldiri altindayiz." diye konustu.

Atesi yakarken çok yakindan geçen füze sesi ile irkilen ve eve dogru kaçan Zina, savastan çok korktuklarini belirterek, bu durumun bir an evvel bitmesini istedi.