ABD Hazine Bakani Yellen: "ABD'nin ekonomik görünümü konusunda çok iyimserim"Dilara Zengin Okay

ABD Hazine Bakani Yellen: "ABD'nin ekonomik görünümü konusunda çok iyimserim"Dilara Zengin Okay

WASHINGTON (AA) - ABD Hazine Bakani Janet Yellen, son derece güçlü bir is gücü piyasasi baglaminda kisa vadede enflasyonun düstügünü belirterek, ABD ekonomisinin görünümü konusunda "çok iyimser" oldugunu ifade etti.

Yellen, Fortune tarafindan düzenlenen bir etkinlikte, ekonomi gündemine iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Son derece güçlü bir is gücü piyasasi baglaminda kisa vadede enflasyonun düstügünü belirten Yellen, "ABD'nin ekonomik görünümü konusunda çok iyimserim." dedi.

Yellen, sürdürülebilir bir maliye politikasinin önemini vurgulayarak, mevcut borç seviyesinin yönetilebilir düzeyde oldugunu aktardi.

Uzun vadeli faiz oranlarinin yüksek olmasinin bir tehdit olusturabilecegini belirten Yellen, "Yaptigimiz tahmin, faiz oranlarinin daha normal seviyelere dogru yükselecegini varsayiyor ancak özellikle son birkaç ayda sadece 10 yillik nominal faizlerde degil, ayni zamanda reel faizlerde de oldukça önemli bir artis görüyoruz." ifadelerini kullandi.

Yellen, enflasyonu kontrol altina almak için faiz oranlarinin daha uzun bir süre yüksek kalabilecegini ancak orta vadede faiz oranlarinin daha normal seviyelere dönecegini belirtti. Janet Yellen, uzun vadeli faiz oranlarinin da düsünülenden yüksek olmasinin da mümkün oldugunu aktardi.

ABD'nin bazi kritik alanlarda Çin'e asiri bagimli oldugunu kaydeden Yellen, ülkenin Çin'den tamamen kopmadan bu risklerin bir kismini ortadan kaldirmasi gerektigini ifade etti.

Yellen, yapay zekadaki gelismelerin sorulmasi üzerine ise bu alandaki ilerlemenin "inanilmaz derecede hizli" oldugunu ve verimlilikte önemli bir fark yaratabilecegini söyledi.