45 yillik besicilik hayaline devlet destegi ile kavustuÖzgün Tiran- Istanbul'un stresinden kaçip huzurlu bir hayat için Kirklareli'nin Vize ilçesine yerlesen Ilker Yildiz, "kizim ve oglum" diye sevdigi hayvanlari ile metropolün stresinden uzak yasiyor - Yildiz: - "Bu tezek kokusuyla bir kahve içebilmek için 45 sene bekledim. Onun için yeniden dünyaya gelsem, Allah sahit burayi isterim"

45 yillik besicilik hayaline devlet destegi ile kavustuÖzgün Tiran- Istanbul'un stresinden kaçip huzurlu bir hayat için Kirklareli'nin Vize ilçesine yerlesen Ilker Yildiz, "kizim ve oglum" diye sevdigi hayvanlari ile metropolün stresinden uzak yasiyor
- Yildiz:
- "Bu tezek kokusuyla bir kahve içebilmek için 45 sene bekledim. Onun için yeniden dünyaya gelsem, Allah sahit burayi isterim"

KIRKLARELI (AA) - ÖZGÜN TIRAN - Istanbul'da yasarken metropolün stresinden kaçmak için ailesiyle Kirklareli'nin Vize ilçesine bagli Akincilar köyüne gelen Ilker Yildiz, devlet destegi ile basladigi besicilik sayesinde özlemini duydugu huzurlu bir yasama kavustu.

Istanbul'da sigorta sirketinde çalisan Yildiz, 4 yil önce yogun is temposu ve stresten uzaklasmak amaciyla Trakya'da besicilik yapacagi bir yer aramaya basladi.

Hayalini gerçeklestirebilecegi araziyi Kirklareli'nin Vize ilçesine bagli Akincilar köyünde bulan Yildiz, 2021 yilinda esi Sebahat ve 12 yasindaki oglu Ünal Kerem ile köye yerlesti.

Satin aldigi araziye imkanlari çerçevesinde küçük bir prefabrik ev yaptiran Yildiz, daha sonra büyükbas hayvan sahibi olmak için Vize Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügüne basvurdu.

Yildiz, Uzman Eller Projesi kapsaminda 3 gebe inek alarak basladigi besicilikte büyükbas sayisini 16'ya çikardi. "Kizim ve oglum" diye sevdigi hayvanlari ile metropolün stresinden uzak, huzurlu ve keyifli yeni bir hayata baslayan Yildiz, gününün büyük bölümünü hayvancilikla geçiriyor.

- "Bu tezek kokusuyla bir kahve içebilmek için 45 sene bekledim"

Yildiz, AA muhabirine, köyde çok mutlu bir hayatinin oldugunu söyledi.

Yillardir Istanbul'dan uzaklasmak için hayaller kurdugunu anlatan Yildiz, "Istanbul'dan Trakya'ya uzanan, kimsenin bilmedigi bir hikayenin as oyuncusuyum ben. Bana göre hayat bir oyundan ibaret. Kimi çok güzel oynuyor, ayakta alkislaniyor kiminin de perdesi yarim kaliyor. Bu benim hayalim. 45 sene bu hayalimi gerçeklestirmeyi bekledim." dedi.

Yildiz, Uzman Eller Projesi ile hayallerine kavustugunu vurgulayarak,, "Uzman Eller Projesi'nden 3 gebe inek aldim. Su an 16 büyükbas hayvanim var. Simdi hedefim Trakya'nin en iyisi olmak. Bu tezek kokusuyla bir kahve içebilmek için 45 sene bekledim. Onun için yeniden dünyaya gelsem Allah sahit burayi isterim." diye konustu.

Sabah uyandiginda kahvalti yapmadan hayvanlarina yem verdigini anlatan Yildiz, söyle devam etti:

"Sabah kahvalti yapmiyorum, direkt üstümü giyip ahira giriyorum. Tek tek hepsini dolasiyorum. Temizlik islemlerinin ardindan onlarla muhabbet ediyorum, yemlerini veriyorum, gerekli bakimlarini yapiyorum. Sonra kahvalti ve çayimi içtikten sonra yeniden ahira giriyorum. Bir gözüm hep burada olsun istiyorum. Bir yere gidince kendimi rahatsiz hissediyorum. Hep aklim burada. Bu isi o kadar çok seviyorum ki geçen gün kapinin önünden geçiyorum, oradan bir tezek kokusu geldi, dedim ki 'Allah'im ya su kokuyu benim kapimdan eksik etme', o kadar seviyorum bu tezek kokusunu. Surada oturuyorum kahve içiyorum, o kadar keyif aliyorum ki, o kadar mutlu oluyorum, evimde bu kadar mutlu olmuyorum. 45 sene bekledim bu hayali, belki de onun mutlulugu da var. Insallah Allah'in da izniyle yoluma çok hizli bir sekilde devam ediyorum."

Istanbul'da hayatin her geçen gün zorlastigini anlatan Yildiz, "Ben dogma büyüme Istanbulluyum. Hayatim neredeyse orada geçti. Sartlar Istanbul'da zorlasti, hiçbir sey kolay degil. Dünyaya yeniden gelsem direkt köy derim vallahi. Bunu hiç tereddütsüz söylerim." dedi.