27. Istanbul Tiyatro Festivali'nin "Onur Ödülü", oyuncu Mehmet Birkiye'ye verildiÖmer Faruk Yildiz

27. Istanbul Tiyatro Festivali'nin "Onur Ödülü", oyuncu Mehmet Birkiye'ye verildiÖmer Faruk Yildiz

ISTANBUL (AA) - Istanbul Kültür Sanat Vakfi (IKSV) tarafindan bu yil 27. kez düzenlenecek "Istanbul Tiyatro Festivali"nin "Onur Ödülü", ünlü oyuncu Mehmet Birkiye'ye takdim edildi.

Koç Holding Enerji Grubu Sirketleri Aygaz, Entek, Opet ve Tüpras sponsorlugunda 25 Ekim-25 Kasim'da seyirciyle bulusacak festivalin basin toplantisi ve ödül töreni, The Marmara Taksim'de gerçeklestirildi.

Istanbul Tiyatro Festivali Programlama ve Operasyon Yöneticisi Handan Uzal Dündar ile Programlama ve Operasyon Koordinatörü Gizem Aktepe'nin sundugu toplantida konusan IKSV Yönetim Kurulu Baskani Bülent Eczacibasi, "Festivalde bir yandan ülkemizdeki yeni üretimleri desteklerken bir yandan da dünya sahnelerindeki yeni yaklasimlara programimizda yer veriyor, sahne sanatlarinin gelecegini yönlendiren isimleri izleyicilerimizle bulusturuyoruz." dedi.

Eczacibasi, IKSV'nin sanat üretimini desteklemeyi her zaman öncelikli hedefleri arasina aldigini vurgulayarak, "Bu amaçla 2022’de kaynak gelistirme çalismalari yürütmüs ve IKSV 50. Yil Genç Sanatçi Fonu’nu olusturmustuk. Bu yil, bu fon araciligiyla tüm festivallerimizde genç sanatçilarin üretimlerine katkida bulunmamiz mümkün oldu." ifadesini kullandi.

Konusmasinin ardindan Eczacibasi, festivale destek veren kisi, kurum ve kuruluslara tesekkür plaketlerini sundu.

Festivalin "Onur Ödülü" ise tiyatro oyuncusu ve yönetmen Mehmet Birkiye'ye verildi.

Ödül takdiminde konusan Birkiye, bir tiyatrocu olarak bu ödülü almaktan mutluluk duydugunu kaydetti ve "1997'den bu yana bu ödülün verildigi ustalara bakinca yüregimi saran tebessümü saklamam mümkün degil. Özellikle de 1997'de bu ödülü alan hocam Yildiz Kenter'i düsündükçe." seklinde konustu.

- Bu yil 20 oyun sergilenecek

"27. Istanbul Tiyatro Festivali", Pina Bausch'un basyapiti "Cafe Müller" oyunu ile açilisini yapacak.

Festival kapsaminda izleyiciler bir ay boyunca sehrin farkli mekanlarinda, günümüz tiyatrosuna damgasini vuran 20 tiyatro, performans ve dans gösterisi izleme firsati bulacak.