Michael Schumacher'in yapay zeka üretilen röportajı yeniden gündemde: Ailesi davayı kazandı

Efsane Formula 1 yarış pilotu Michael Schumacher'in ailesi, yapay zeka tarafından üretilen bir röportaj nedeniyle açtığı davayı kazandı.Geçtiğimiz yıl nisan ayında, 10 yıldır bitkisel hayatta bulunan efsanevi Formula 1 yarış pilotu Michael Schumacher'in yapay zeka ile üretilen röportajı gündem olmuştu. Röportajda, yapay zeka teknolojisi tarafından oluşturulan alıntılar yer almıştı.Schumacher'in ailesi, röportajı yayınlayan Die Aktuelle adlı dergiye dava açmıştı. Formula 1 pilotunun ailesi, derginin yayıncılarından 200 bin Euro tazminat kazandı."Michael Schumacher, ilk röportaj" başlığı ile yayınlanan röportaj eleştirilerin odağı olmuştu. Tepkilerin ardından Die Aktuelle'nin editörü, iki gün sonra görevden alınmış ve Funke adlı medya grubu, aileden özür dilemişti.55 yaşındaki Schumacher, 2013 yılında geçirdiği kaza sonrası hiç görüntülenmedi. Sağlık durumu nedeniyle Schumacher, Eylül 2014'te evine getirildi.   Eski pilotun durumu ve iyileşme süreci ile ilgili ayrıntıları gizli tutuluyor.

Michael Schumacher'in yapay zeka üretilen röportajı yeniden gündemde: Ailesi davayı kazandı
Michael Schumacher'in yapay zeka üretilen röportajı yeniden gündemde: Ailesi davayı kazandı

Efsane Formula 1 yarış pilotu Michael Schumacher'in ailesi, yapay zeka tarafından üretilen bir röportaj nedeniyle açtığı davayı kazandı.

Geçtiğimiz yıl nisan ayında, 10 yıldır bitkisel hayatta bulunan efsanevi Formula 1 yarış pilotu Michael Schumacher'in yapay zeka ile üretilen röportajı gündem olmuştu. Röportajda, yapay zeka teknolojisi tarafından oluşturulan alıntılar yer almıştı.
Schumacher'in ailesi, röportajı yayınlayan Die Aktuelle adlı dergiye dava açmıştı. Formula 1 pilotunun ailesi, derginin yayıncılarından 200 bin Euro tazminat kazandı.
"Michael Schumacher, ilk röportaj" başlığı ile yayınlanan röportaj eleştirilerin odağı olmuştu. Tepkilerin ardından Die Aktuelle'nin editörü, iki gün sonra görevden alınmış ve Funke adlı medya grubu, aileden özür dilemişti.
55 yaşındaki Schumacher, 2013 yılında geçirdiği kaza sonrası hiç görüntülenmedi. Sağlık durumu nedeniyle Schumacher, Eylül 2014'te evine getirildi.   Eski pilotun durumu ve iyileşme süreci ile ilgili ayrıntıları gizli tutuluyor.