Ziraat Bankasi Bankacilik Okulunda yeni egitim dönemi basladiAbdulselam Durdak- Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek: - "Ziraat Bankasi’nin girisimi ile ziraat, finans ve teknoloji unsurlarini bir araya getirecek sekilde kuracagimiz üniversite ile bu konuda çok önemli bir adimi daha atiyoruz" - Ziraat Bankasi Genel Müdürü Alpaslan Çakar: - "Bankamizin 160 yildir ekonomi ve finans sektörünün yani sira kültür-sanat, spor, egitim vb. alanlarda verdigi destegi bir adim daha öteye tasiyacak olan üni

Ziraat Bankasi Bankacilik Okulunda yeni egitim dönemi basladiAbdulselam Durdak- Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek:
- "Ziraat Bankasi’nin girisimi ile ziraat, finans ve teknoloji unsurlarini bir araya getirecek sekilde kuracagimiz üniversite ile bu konuda çok önemli bir adimi daha atiyoruz"
- Ziraat Bankasi Genel Müdürü Alpaslan Çakar:
- "Bankamizin 160 yildir ekonomi ve finans sektörünün yani sira kültür-sanat, spor, egitim vb. alanlarda verdigi destegi bir adim daha öteye tasiyacak olan üni

ISTANBUL (AA) - Ziraat Bankasi Bankacilik Okulunun, yeni egitim döneminin açilisi gerçeklestirildi.

Ziraat Bankasindan yapilan açiklamaya göre, açilis töreni, Bankanin Ankara Ulus'ta bulunan tarihi genel müdürlük binasinda Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek ve diger davetlilerin katilimiyla düzenlendi.

Açiklamada, törendeki konusmasina yer verilen Bakan Simsek, teknolojinin gelismesi ve finansal küresellesmeyle birlikte dünyanin her yerine ulasilabilirlik ve iletisimin öneminin giderek arttigi bir dönemden geçildigini belirterek, sunlari kaydetti:

"4 saatlik uçus mesafesinde 1,6 milyar nüfus, 30 trilyon dolarlik ekonomik büyüklük ve 8 trilyon dolarlik ticaret hacmine erisim imkâniyla Istanbul Finans Merkezi, küresel finans açisindan önemli bir cazibe merkezi potansiyeline sahiptir. Söz konusu potansiyeli gerçege dönüstürecek en önemli unsurlardan bir tanesi de dünya ile rekabet ederek, gelecegi yönlendiren nesillerin bankacilik sektörümüzde çalismasidir. Ziraat Bankasi’nin girisimi ile ziraat, finans ve teknoloji unsurlarini bir araya getirecek sekilde kuracagimiz üniversite ile bu konuda çok önemli bir adimi daha atiyoruz."

- "Ziraat Bankasi Bankacilik Okulunun kökleri 1926 yilina dayaniyor"

Ziraat Bankasi Genel Müdürü Alpaslan Çakar ise yeni dönemde 157 bankaci adayinin egitim alacagi Ziraat Bankasi Bankacilik Okulu’nun köklerinin 1926 yilinda kurulan "Ameli Bankacilik Mektebi"ne dayandigini bildirdi.

Çakar, "Bu yil Cumhuriyetimizin 100. yilini, bankamizin da 160. yasini kutlamanin hakli gururunu yasiyoruz. Biz Ziraat Finans Grubu olarak, sadece karliligi esas alan bir isletme mantigiyla asla çalismadik ve çalismayacagiz. Kamusal vakarla hareket eden, ülkemizin bilançosunu ve kamu yararini önceleyen bir strateji ile faaliyetimizi sürdürürken, özel sektör esnekligi, profesyonelligi ve dinamikligi ile yolumuza devam ediyoruz.

Bu baglamda bankamizin 160 yildir ekonomi ve finans sektörünün yani sira kültür-sanat, spor, egitim vb. alanlarda verdigi destegi bir adim daha öteye tasiyacak olan üniversitenin temellerini atiyoruz. Bu amaçla kurdugumuz Ziraat Bankasi Egitim Vakfi, aralik ayi basinda düzenlenecek, 'Bankaciligin Gelecegi' konulu uluslararasi sempozyum ile de akademik alanda katki sunmaya basladi." ifadelerini kullandi.

Çakar, yeni baslayan meslektaslarina basarilar dileyerek sözlerini tamamladi.

- Ulusal ve uluslararasi arenada birçok basarili bankaci yetistirdi

Açiklamada aktarilanlara göre, genç bankaci adaylarini is hayatina kazandirmak, ulusal ve uluslararasi alanda taninan ve tercih edilen bir egitim markasi olma vizyonuyla kurulan Ziraat Bankasi Bankacilik Okulundan bugüne kadar ulusal ve uluslararasi arenada birçok basarili bankaci ve ekonomist mezun oldu.

Titiz bir çalisma neticesinde adaylar, sektör gelismeleriyle her yil yenilenen müfredat dogrultusunda egitim görüyor. Saglanan egitim programinda, Mesleki Egitimler, Koçluk, Pekistirme ve Isbasinda Egitim Uygulamalari yer aliyor.

Ziraat Bankasi Bankacilik Okulundan mezun olan ögrenciler, Ankara Üniversitesi ile yapilan is birligi kapsaminda yüksek lisans diplomasina da sahip oluyor. Ziraat Bankasi ayrica yine ayni is birligi çerçevesinde AR-GE faaliyetleri kapsaminda doktora programlari düzenliyor.

100 yila yaklasan Bankacilik Okulu geleneginin, Istanbul Finans Merkezi vizyonu dogrultusunda daha da güçlenerek faaliyetlerine devam etmesi bekleniyor.