Yeni Malatyaspor kötü günleri geride birakip yeniden lige dönmek istiyorYunus Hocaoglu- Teknik direktör Yilmaz Vural: "Hazirlik dönemine kadar hem fiziki hem de ekonomik sartlari çözmemiz lazim. Elde kalan oyunculari toparlayip, lig de biter bitmez transferi halletmemiz lazim" - "Futbol disaridan bakilinca lüks görünüyor ama aslinda çok önemli bir sosyal olay. Malatya'yi bundan mahrum birakmamak lazim"

Yeni Malatyaspor kötü günleri geride birakip yeniden lige dönmek istiyorYunus Hocaoglu- Teknik direktör Yilmaz Vural:
"Hazirlik dönemine kadar hem fiziki hem de ekonomik sartlari çözmemiz lazim. Elde kalan oyunculari toparlayip, lig de biter bitmez transferi halletmemiz lazim"
- "Futbol disaridan bakilinca lüks görünüyor ama aslinda çok önemli bir sosyal olay. Malatya'yi bundan mahrum birakmamak lazim"

MALATYA (AA) - YUNUS HOCAOGLU - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerden Malatya'yi Spor Toto 1. Lig'de temsil eden Yeni Malatyaspor, yaralarini sarip ara verdigi ligde tekrar mücadele etmek istiyor.

"Asrin felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremleri yasayan kentte, çok sayida is yeri ve ev ya yikildi ya da agir hasar gördü. Yasami kisitlayan ve zorlu süreci beraberinde getiren depremler, insanlarin büyük heyecanla destekledigi kentin futbol takimini da olumsuz etkiledi.

Kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan'in enkaz altinda kalip hayatini kaybetmesi, tesislerindeki hasar ve futbolcularin yasadigi korku nedeniyle sezona devam etmeme karari alan Yeni Malatyaspor'un birçok oyuncusu ya takimi birakti ya da baska takimlara kiralik gitti.

Malatyalilarin gönül verdigi sari-siyahli takim, hem borçlarini ödeyip transfer yasagini kaldirmak hem de depremin yikici etkisinden kurtulup lige dönmek istiyor.


- "Transfer yasagi var"

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yilmaz Vural, AA muhabirine, sari-siyahli takimin yeniden ayaga kalkmasinin zorluklarini anlatti.

Depremin kenti oldugu kadar takimi da etkiledigini belirten Vural, "Hala futbolu konusmak, sorunlarini ön planda tutmanin zamani degil çünkü orada insanlar kalacak yer bulamiyorlar. Futbolu düsünecek durumda degiliz." dedi.

Vural, takimin 500 milyon lira borcu ve 2024 ocak ayina kadar transfer yasagi oldugunu hatirlatti. Cezayi ödeseler de yasagi kaldiramayacaklarini aktaran Vural, söyle devam etti:

"Depremde bir çocugumuz öldü, bazilari tek tarafli sözlesmelerini feshedip biraktilar. 10-11'ini de saga sola verdik, onlarin 3'ü oynuyor, digerleri yedekte. 10 küsur oyuncu kaldi elimizde bunlari tekrar getirip ne yapilir? Yasak oldugu için altyapidan bile adam alamiyorsunuz. Yani eldeki malzeme bu, altyapidan oyuncu almanin yasak oldugu bir durum yasiyoruz. Bu, oyuncularla oynanan bir oyun, bunlar yoksa ne yapacaksin. Sonuç olarak bu borcun ödenmesi mecburiyeti var. Ödenemeyecek kadar büyük bir borç ama bir sekilde ödenecek."

Vural, depremler nedeniyle bazi futbolcularin özellikle de yabancilarin kente gelmeye korktugunu dile getirdi.

Malatyaspor kapandiktan sonra Yeni Malatyaspor'un kuruldugunu ve yeniden profesyonel ligde yerini aldigini animsatan Vural, "Fakat artik Malatya bu ikinci hakkini neredeyse kaybetmek üzere. Yeni Malatya lafinin üzerine bir yeni daha mi getirip baska bir sey mi yapacagiz? Bu borçla düstügünüz zaman bazi seyler mümkün olmayabilir. Eskisehirspor, Bursaspor gibi örnekler var, bunlar geçmiste basarilari olan takimlar." diye konustu.

Vural, büyük takimlar dahil herkesin ciddi borçlari bulundugunu vurgulayarak, "Biz bunlari hallettikten sonra hazirlik dönemine kadar hem fiziki hem de ekonomik sartlari çözmemiz lazim. Elde kalan oyunculari toparlayip, lig biter bitmez transferi halledip hazirlanmak lazim çünkü bu hazirlik dönemi 6-8 hafta sürüyor. 1 Temmuz'a hatta haziranin son haftasina bu isin çözülmesi gerekiyor. Bir, iki aylik zamanda bunlar çözülmezse bu takimi maçlara hazirlayamazsiniz, böyle bir sorun var." diye konustu.


- "Malatya'mizin içler acisi bir durumu var"

Yilmaz Vural, Vali, büyüksehir belediyesi ve merkez ilçe belediyelerinin takimin problemleriyle ilgilendiklerini ifade etti. Belediyelerin isinin kulübün sikintilarini gidermek olmadigini, buna ragmen belediyenin kendilerine destek olmaya gayret ettigini anlatan Vural, sunlari kaydetti:

"Futbol disaridan bakilinca lüks görünüyor ama aslinda çok önemli bir sosyal olay. Malatya'yi bundan mahrum birakmamak lazim. Sorunlari geçici de olsa unutturacak, insanlari baska bir dünyaya götürüp yeniden baska bir enerji verecek bir aktivite baska ne olacak? Malatya'mizin içler acisi bir durumu var. Antrenörlük hayatimin basladigi yer bana bu imkani tanimis, bu yüzden hep borçlu hissetmisimdir. Üzülüyoruz ama üzülmenin yaninda bir sey yapamiyoruz. Insanlari ariyor, destek olmaya çagiriyoruz ama kimseyi mecbur kilamiyoruz."